Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας

Από τον 19ο στον 21ο αιώνα
Εκδότης:
Εκδόσεις Κέρκυρα - Economia Publishing
Έτος:
2005
ISBN:
9789608386372
Σελίδες:
226
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας
Το βιβλίο "Η Βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας: Από τον 19ο στον 21ο αιώνα" παρακολουθεί την πορεία της βιομηχανίας στην περιοχή από τις απαρχές της έως σήμερα. Η επικράτηση της βιομηχανίας έναντι του εμπορίου συντελείται κατά το μεσοπόλεμο, περίοδο που ο Βόλος μετασχηματίζεται σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, θέση που διατηρεί έως τις μέρες μας, παρ' όλα τα προβλήματα και τις ασυνέχειες που συμβαίνουν στη μακρά διάρκεια.
Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά της σύγχρονης βιομηχανίας της Μαγνησίας, καταγράφονται οι ιστορικές της επιχειρήσεις, που ιδρύθηκαν πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξακολουθούν να έχουν ανοδική πορεία έως τις μέρες μας, εκείνες που συνέβαλαν στην ανάκαμψη της μεταπολεμικής περιόδου, πολλές από τις οποίες είναι σήμερα μέλη διεθνούς εμβέλειας ομίλων, καθώς και οι επιχειρήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών. Επίσης, παρουσιάζονται οι φορείς που συνδέονται με τη βιομηχανία, καθώς και η ταυτότητα και οι βασικές υποδομές του νομού.
Το βιβλίο ανοίγει το διάλογο γύρω από την εξέλιξη της βιομηχανίας στη Μαγνησία και προσπαθεί να συμβάλει στη συζήτηση για το μέλλον της. Προτρέπει να αναλογιστούμε αν οι συνθήκες που επέτρεψαν τη μεγάλη βιομηχανική πρόοδο της Μαγνησίας υπάρχουν και σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας
Υπότιτλος βιβλίου:Από τον 19ο στον 21ο αιώνα
Εκδότης:Εκδόσεις Κέρκυρα - Economia Publishing
Συντελεστές βιβλίου:Δημόγλου, Αίγλη (Συγγραφέας)
ISBN:9789608386372
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2005, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική > Τεχνολογία, Μηχανολογία, Εφευρέσεις
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες