Τα μονοπάτια της μάθησης

Εφαρμογές στην εκπαιδευτική πράξη
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601617558
Σελίδες:
325
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μονοπάτια της μάθησης
Τιμή εκδότη:€22,40
Η τιμή μας: €20,16
Τα μονοπάτια της μάθησης
Με στόχο τη Μάθηση και γνώμονα τη Διδασκαλία, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, να δώσει εξηγήσεις πάνω σε γνωστικές λειτουργίες που επιστρατεύονται κατά τη μαθησιακή διαδικασία και να προτείνει προσεγγίσεις, τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να την κάνουν εποικοδομητικότερη, βελτιστοποιώντας έτσι τα μαθησιακά αποτελέσματα.
Στηρίζεται στις θέσεις ότι η γνώση είναι πολύτιμη γιατί μας βοηθά να κάνουμε οικονομία δυνάμεων, χρόνου, επενδύσεων, και να προχωράμε με γοργότερους και αποδοτικότερους ρυθμούς, και ότι ο καθένας από μας μπορεί να επιτύχει στη μάθησή του, αρκεί να του δοθούν τα μέσα με εύστοχο και οικονομικό τρόπο.
Απευθύνεται σε όσους προβληματίζονται γύρω από τις γνωστικές λειτουργίες και τους παράγοντες που τις στηρίζουν και τις επηρεάζουν: σκέψη, αναπαράσταση, αντίληψη, προσοχή, μνήμη... Η παρουσίασή τους δεν περιορίζεται σε μια ορθολογική θεώρηση και παράθεση των επιτευγμάτων των Νευρο-επιστημών και των Γνωστικών Επιστημών. Η πολυεπιστημονική τους πλέον πορεία μάς επιβάλλει να εξετάζουμε τις γνωστικές λειτουργίες και από την πλευρά της "συναισθηματικής ευφυΐας" -κρίσιμος παράγων συναισθηματικής ανάπτυξης και ωρίμασης που προσδιορίζει συχνά την προσωπική και κοινωνικο-επαγγελματική εξέλιξή μας-, προκειμένου να (ανα)προσδιορίσουμε τους τρόπους διδακτικής προσέγγισης.
Τίτλος βιβλίου:Τα μονοπάτια της μάθησης
Υπότιτλος βιβλίου:Εφαρμογές στην εκπαιδευτική πράξη
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Μουτζούρη - Μανούσου, Ειρήνη (Συγγραφέας)
Πρόσκολλη, Αργυρώ (Συγγραφέας)
ISBN:9789601617558
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2005
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Παιδαγωγική Ψυχολογία
Ψυχολογία > Γνωστική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες