Η αθέατη πλευρά της πληροφορικής

Εκδότης:
Γκιούρδας Β.
Έτος:
2006
ISBN:
9789603874287
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Εκτός κυκλοφορίας
Η αθέατη πλευρά της πληροφορικής
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως του εάν διαθέτουν ή όχι γνώσεις πληροφορικής. Με απλούς και κατανοητούς όρους δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :α) Τι είναι η πληροφορική Επιστήμη, β) Πως σχεδιάζεται ένα Πληροφοριακό σύστημα , γ) Τι είναι η γλώσσα Προγραμματισμού, δ) Τι είναι Λογισμικό, ε) Τι είναι το Διαδίκτυο.
Εν συνεχεία περιγράφεται η επόμενη γενιά υπολογιστών, οι οποίοι δεν θα είναι πλέον ηλεκτρονικοί αλλά βιολογικοί. Χαρακτηριστικό των εν λόγω υπολογιστών θα αποτελεί η χρήση ζώντων κυττάρων τα οποία θα ενεργοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση της ευφυΐας που ενυπάρχει στη φύση και κατ' επέκταση, την αποτελεσματικότερη επεξεργασία της ανθρώπινης γνώσης.
Επιπλέον, το βιβλίο αυτό πραγματεύεται θέματα που αφορούν την παρακολούθηση πολιτών και τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών- ένα θέμα που αναλύεται με τρόπο απόλυτα κατανοητό για όλους.
Τέλος η πραγμάτευση των θεμάτων που συνιστούν την Πληροφορική Επιστήμη ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα ανάκτησης πληροφοριών όχι μόνο μέσω γραπτού αλλά μέσω του προφορικού λόγου. Στο πλαίσιο αυτό αναδύεται η διαδικασία της επανασύνδεσης της ανθρώπινης ομιλίας, με την προοπτική ότι κάποτε θα είμαστε σε θέση να ακούσουμε και πάλι τους λόγους των αρχαίων σοφών.
Τίτλος βιβλίου:Η αθέατη πλευρά της πληροφορικής
Εκδότης:Γκιούρδας Β.
Συντελεστές βιβλίου:Γιαννακουδάκης, Εμμανουήλ Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603874287
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες