Δελφοί

Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του ιερατείου
Εκδότης:
Άγνωστο
Έτος:
2006
ISBN:
9789608877689
Σελίδες:
141
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δελφοί
Εκτός κυκλοφορίας
Δελφοί
Ήταν οι Δελφοί απλώς ένα θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Ελλήνων; Στο παρόν βιβλίο τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Αντώνης Αντωνιάδης, από τα αρχαία κείμενα, αποδεικνύουν ότι η εικόνα που έχουμε σήμερα για τους Δελφούς είναι λανθασμένη. Πλείστες αναφορές των αρχαίων Ελλήνων φανερώνουν ότι στους Δελφούς έδρασε ένα ιερατείο το οποίο εμπνεύστηκε, προώθησε και εγκαθίδρυσε τα πολιτειακά συστήματα των Ελληνικών πόλεων. Ταυτοχρόνως, μέσω του γεωγραφικού αρχείου που διατηρούσε το ιερατείο βοήθησε τους Έλληνες να ιδρύσουν αποικίες σε κατάλληλους τόπους, στρατηγικής σημασίας, σχηματίζοντας έτσι μια ελληνική αυτοκρατορία ελεύθερων κρατών.
Επίσης, μέσω των διδασκαλιών του ιερατείου διαδόθηκαν ηθικοπλαστικοί κανόνες, οι οποίοι διαμόρφωσαν στους Έλληνες την συνείδηση του ελεύθερου πολίτη...
Ένα βιβλίο που αλλάζει την "ρομαντική" εικόνα ότι οι Δελφοί ήταν μονάχα ένα λατρευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου και που καταρρίπτει διάφορους σύγχρονους μύθους περί της λειτουργίας και της δράσης του Δελφικού ιερατείου.
Τίτλος βιβλίου:Δελφοί
Υπότιτλος βιβλίου:Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του ιερατείου
Εκδότης:Άγνωστο
Συντελεστές βιβλίου:Αντωνιάδης, Αντώνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608877689
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες