Καραϊσκάκης (τ.1)

Ο γιος της καλογριάς
Εκδότης:
Ηλιοτρόπιο
Έτος:
2004
ISBN:
9789603423409
Σελίδες:
542
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καραϊσκάκης
Εκτός κυκλοφορίας
Καραϊσκάκης (τ.1)
Ο συγγραφέας, γνωστός λογοτέχνης και βαθύς μελετητής της ιστορίας, ακολουθεί, με μοναδική γλαφυρότητα, βήμα προς βήμα και από «κοντά» τη ζωή και την προσφορά του κορυφαίου πρωταγωνιστή της Επανάστασης του 1821, βασισμένος αυστηρά σε γραπτές ιστορικές πηγές. Άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας και πολέμιος καθαγιασμένων μύθων, προσφέρει τη δική του εκδοχή για την αλήθεια, χωρίς τα "μισόλογα" και τις αναστολές των "καθιερωμένων" και αδιαφορεί πλήρως αν οι απόψεις του αυτές - απαλλαγμένες από ακαδημαϊκές απάρσεις, βερμπαλισμούς και αλλότριες σκοπιμότητες - πλήξουν τις κατεστημένες αντιλήψεις, τα αγαπημένα ψέματα και ιδεολογικά στερεότυπα της νεότερης ιστοριογραφίας.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ένας αδάμαστος, ταπεινός, ειλικρινής, άδολος και μεγαλόκαρδος άνθρωπος. Μια ιδιότυπη στρατιωτική μεγαλοφυΐα. Ο "φύσει και πράξει στρατιωτικός νους, εις εκ των μεγαλυτέρων στρατηγών του κόσμου", σύμφωνα με τον Άγγλο ιστορικό Γουέιβελ. Ο τρανότερος πολεμιστής της λευτεριάς μας, που έδωσε πάνω από τριάντα μάχες, δίχως να χάσει καμιά και που στο θάνατό του "εθρήνησαν οι σύντροφοί του, έκλαυσαν γυναίκες, παιδιά ως πέντε χρόνων, όλοι οι Έλληνες, ολάκερη η πατρίδα..."

Από κάθε άποψη, φιλοδοξία του συγγραφέα είναι να δώσει μια καθαρή, έντιμη, και σωστή εικόνα της εποχής που διαπραγματεύεται και να παραδώσει στον αναγνώστη, αλλά και στον ερευνητή του μέλλοντος, ένα βασικό εργαλείο ιστορικής γνώσης.
Τίτλος βιβλίου:Καραϊσκάκης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο γιος της καλογριάς
Εκδότης:Ηλιοτρόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Δέτσικας, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789603423409
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Τόμος:1
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες