Βραχύ χρονικό

Εκδότης:
Κανάκη
Έτος:
2006
ISBN:
9789607420947
Σελίδες:
315
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βραχύ χρονικό
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Βραχύ χρονικό
Ο Γεώργιος Σφραντζής, ένας από τους τέσσερις ιστορικούς της Άλωσης, έζησε από κοντά όλες τις διπλωματικές εξελίξεις της εποχής του και ως έμπιστος της οικογένειας των Παλαιολόγων πρωταγωνίστησε στα γεγονότα που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Στο έργο του κατέγραψε τις πιο σημαντικές ελληνοτουρκικές πολεμικές αναμετρήσεις λίγο πριν από την Άλωση, τις ύστατες προσπάθειες του τελευταίου αυτοκράτορα να αποφύγει την επερχόμενη συμφορά, καθώς, επίσης, περιστατικά που συνέβησαν στο παλάτι και αποτελούσαν μυστικά της βασιλικής οικογένειας. Η αφήγησή του είναι γλαφυρή και παραστατική, ενώ οι τραγικές στιγμές της πτώσης της Πόλης περιγράφονται με λακωνικό και συνάμα συγκλονιστικό τρόπο.
Το "Βραχύ χρονικό", λοιπόν, του Γεωργίου Σφραντζή παρουσιάζει σε αυτόν τον τόμο στη νέα ελληνική, συνοδευόμενο από μία κατατοπιστική εισαγωγή και διευκρινιστικά σχόλια, προκειμένου ο αναγνώστης να κατανοήσει πληρέστερα τις ιστορικές συνθήκες που σφράγισαν το τέλος της Βασιλίδας των πόλεων...
Τίτλος βιβλίου:Βραχύ χρονικό
Εκδότης:Κανάκη
Συντελεστές βιβλίου:Φραντζής, Γεώργιος (Συγγραφέας)
Μονιού, Δήμητρα Ι. (Μεταφραστής)
Τσουγκαράκης Δημήτρης Ι. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607420947
Σειρά εκδότη:Κείμενα Βυζαντινής Ιστοριογραφίας
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Ρωμαική, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες