Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης

Εκδότης:
Κυρομάνος
Έτος:
2005
ISBN:
9789607812186
Σελίδες:
440
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης
Τιμή εκδότη:€20,19
Η τιμή μας: €18,17
Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης
Στα Γανόχωρα της Μητρόπολης Γάνου και Χώρας, στα νοτιοδυτικά παράλια της Προποντίδας, μια αυθεντική ελληνική επαρχία της Ανατολικής Θράκης, μας ξεναγεί η συγγραφέας, με επιστημονική ευσυνειδησία ιστορικού, αλλά και συναισθηματική προσέγγιση για τον τόπο της καταγωγής της.
Δίνεται αναλυτικά κάθε στοιχείο που αφορά την περιοχή, από την γεωγραφικής της θέση και τα ανά τους αιώνες γεωφυσικά φαινόμενα έως την στατιστική προσέγγιση της πληθυσμιακής ταυτότητας της επαρχίας και την αναλυτική περιγραφή της ζωής των κοινοτήτων. Περιγράφεται η εικόνα του κάθε χωριού, οι τοποθεσίες, τα καταστήματα, οι οικείες, οι βρύσες, οι μύλοι, τα αγιάσματα, οι εκκλησίες, τα παρεκκλήσια, η επαγγελματική ζωή των κατοίκων, λαογραφικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.
Η ιστορική διαδρομή της επαρχίας από το 600π.Χ. έως σήμερα. Τα καθημερινά δρώμενά της, όπως αυτά περιέχονται σε κώδικα της Μητρόπολης και η προσφυγική εγκατάσταση των κατοίκων του κάθε χωριού στον Ελλαδικό χώρο.
Διοικητική - θεσμική οργάνωση στο οθωμανικό κράτος και διοικητική στελέχωση του κάθε χωριού. Εκκλησιαστική ιστορία. Μοναστηριακός βίος των Γανοχώρων, περιγραφή των μοναστηριών της επαρχίας. Εκπαιδευτήρια και εκπαιδευτικοί. Προσωπικότητες που γεννήθηκαν στην επαρχία Γάνου και Χώρας, και έζησαν και προόδευσαν σε άλλους τόπους.
Τίτλος βιβλίου:Μητρόπολη Γάνου και Χώρας της Ανατολικής Θράκης
Εκδότης:Κυρομάνος
Συντελεστές βιβλίου:Κζούνια Σμαρώ Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607812186
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες