Ορθόδοξος νηστήσιμη μοναστηριακή κουζίνα

Εκδότης:
Κάδμος
Έτος:
2006
ISBN:
9789608184770
Σελίδες:
212
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ορθόδοξος νηστήσιμη μοναστηριακή κουζίνα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ορθόδοξος νηστήσιμη μοναστηριακή κουζίνα
Η ορθόδοξη μοναστηριακή μαγειρική, που παρουσιάζεται στο βιβλίο, μέσα από τις νηστήσιμες συνταγές που όλοι μας λίγο πολύ χρησιμοποιούμε, δεν είναι ένα αυτοφυές φαινόμενο αλλά η συνέχεια της αρχαίας ελληνικής κουζίνας.
Ο κυριότερος λόγος που νηστεύουμε, είναι προς δόξαν Θεού, διότι η νηστεία είναι ένα εκ των όσων, ελαχίστων, αν θέλετε, που μπορούμε να κάνουμε κινούμενοι από αγάπη προς τον Θεό για τον Θεό.
Επίσης οι άνθρωποι ενήστευαν, ζητώντας και το έλεος του Θεού για πράξεις που έκαναν, και ήταν ενάντιες στο θέλημά Του.
Ένας λόγος επίσης σπουδαίος είναι, για να μάθουμε να είμαστε εγκρατείς, επιβάλλοντας στο σώμα μας το θέλημά μας, και όχι να επιβάλλεται το σώμα μας σε μας. Τούτο μπορεί να μας βοηθήσει σε κάθε τομέα της ζωής μας, εάν και εφόσον, ξεκινώντας από το θέμα του φαγητού, μάθουμε να είμαστε εγκρατείς σε κάθε άλλον τομέα. Άλλωστε, και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "Μέτρον άριστον".
Ένας ακόμη λόγος είναι η εξιλέωσίς μας προς τον Θεό, για τις όποιες αμαρτίες μας, τις οποίες με τη νηστεία και την εξομολόγηση, τις σβήνουμε δια του ελέους του ιδίου του Θεού.
Ένας ακόμη λόγος είναι η κάθαρσις του σώματός μας, ώστε να είμαστε άξιοι για να πλησιάσουμε το Άγιο Ποτήριο, εάν και εφόσον έχουμε εξομολογηθεί.
Ως τελευταίο λόγο αφήσαμε το θέμα της αποτοξίνωσης του σώματός μας, που επιτυγχάνεται με την νηστεία, διότι αποφεύγουμε τις ζωικές τροφές, που έχουνε τοξίνες.
Τίτλος βιβλίου:Ορθόδοξος νηστήσιμη μοναστηριακή κουζίνα
Εκδότης:Κάδμος
Συντελεστές βιβλίου:Παπαζήσης, Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608184770
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2006
Κατηγορίες:Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες