Τι νέα από την Παραγουάη;

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2006
ISBN:
9789604413171
Σελίδες:
399
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τι νέα από την Παραγουάη;
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τι νέα από την Παραγουάη;
Για κείνον, τον Φρανσίσκο Σολάνο Λόπες, ξεκίνησε με ένα φτερό... Ένα φωτεινό γαλάζιο φτερό παπαγάλου που έπεσε από το καπέλο της Έλλα Λιντς όταν κάλπαζε στο δάσος της Βουλόνης. Ο Φράνκο, όπως ήταν γνωστός ο μελλοντικός δικτάτορας της Παραγουάης, έσκυψε, μάζεψε το πολύτιμο τρόπαιο από το έδαφος και ακολούθησε κρυφά την όμορφη Ιρλανδέζα με τα γκριζογάλανα μάτια ώς το σπίτι της.
Για εκείνη, την Ελίζα Αλίσια Λιντς, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό... Σε ηλικία δέκα ετών αφήνει την πατρίδα της, την Ιρλανδία. Στα δεκαπέντε παντρεύεται έναν Γάλλο αξιωματικό. Τώρα, στα δεκαεννιά της, ελεύθερη ξανά, ζει στο Παρίσι με έναν γοητευτικό αλλά αδέκαρο Ρώσο κόμη. Ο μυστηριώδης Φράνκο, όμως, σαγηνεύει το ανήσυχο πνεύμα της και τρέφει με όνειρα τη ματαιοδοξία της.
Mια βροχερή μέρα, το Νοέμβριο του 1854, οι δύο εραστές βάζουν πλώρη για την Παραγουάη. Ο Φράνκο επιστρέφει με το όνειρο να μεταμορφώσει την πατρίδα του σε μια χώρα πλούτου και χλιδής, όπως ακριβώς ήταν η Γαλλία. Η Έλλα δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις ικανότητες του αγαπημένου της. Τον ακολουθεί στους δρόμους της περιπέτειας και μένει παντοτινά πιστή σ' εκείνον και στο όραμά του. Ωστόσο, τίποτε δεν την έχει προετοιμάσει για την τροπή που θα πάρει η ζωή της μόλις φτάσει σε τούτη τη μακρινή χώρα με τα παρθένα δάση και τον ετερόκλητο πληθυσμό από Ισπανούς αριστοκράτες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς και ιθαγενείς. Ποιος θα περίμενε, άλλωστε, ότι η αλαζονεία και η μεγαλομανία ενός ηγέτη θα οδηγούσε έναν ολόκληρο λαό στον πιο αιματηρό πόλεμο της Λατινικής Αμερικής;
Τίτλος βιβλίου:Τι νέα από την Παραγουάη;
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The News from Paraguay
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Tuck, Lily (Συγγραφέας)
Σπηλιοπούλου, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604413171
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες