Αντισύλληψη

Μύθοι και πραγματικότητα
Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2006
ISBN:
9789603993940
Σελίδες:
145
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αντισύλληψη
Εκτός κυκλοφορίας
Αντισύλληψη
Οι γυναίκες είχαν συνειδητοποιήσει από πολύ παλιά ότι µε τηv εγκυµοσύνη, τον τοκετό και τηv ανατροφή των παιδιών προσέφεραν πολύ περισσότερα στηv αναπαραγωγική διαδικασία από τον άνδρα.
Έτσι, προσπάθησαν να βρουν τρόπους που να τους επιτρέπουν να απολαµβάνουν τον έρωτα χωρίς τις συνέπειές του.
Δυστυχώς, στους ατελείωτους αιώνες που πέρασαν δεν µπόρεσαν να αποκτήσουν ποτέ τηv πρωτοβουλία για αυτόν τον διαχωρισµό και έτσι κατέληξαν στηv βρεφοκτονία και τηv έκτρωση.
Η φεµινιστική επανάσταση του περασµένου αιώνα πίεσε ασφυκτικά - ώριµες επιστηµονικά - καταστάσεις για ανησυλληπτικές µεθόδους που να δίνουν στηv γυναίκα τηv πρωτοβουλία της αντισύλληψης όπως το χάπι και τα ενδοµητρικά σπειράµατα.
Στην χώρα µας δυστυχώς, οι γυναίκες επηρεασµένες κυρίως από τηv αρνητική στάση των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης που τηρούν παρασυρόµενα από τον εύκολο λαϊκισµό, δεν εκµεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε τις µεγάλες πιθανότητες που προσφέρει η αντισύλληψη.
Σήµερα, από τις πολλές αvτισυλληπτικές µεθόδους που υπάρχουν, ελάχιστες είναι γνωστές στηv νεολαία και αυτές "vτυµένες" µε τηv αµφισβήτηση και τηv καχυποψία της ηµιµάθειας. Σκοπός αυτού του µικρού βιβλίου είναι να δώσει γνώση και να διαλύσει τις παρεξnγήσεις και τηv άρνηση.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Αντισύλληψη
Υπότιτλος βιβλίου:Μύθοι και πραγματικότητα
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Χρυσικόπουλος, Αθανάσιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603993940
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Εγκυμοσύνη
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες