Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο

Εκδότης:
Βότσης Νίκος
Έτος:
1994
ISBN:
9789607444028
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Εκτός κυκλοφορίας
Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Η πολύ χρήσιμη σειρά κριτικών καταλόγων των εκδόσεων Rizzoli, όπου παρουσιάζεται το σύνολο των γνωστών στην έρευνα έργων ενός καλλιτέχνη ανά τόμο, άρχισε να μεταφράζεται και στην ελληνική γλώσσα. Η σύνταξη εισαγωγικού κειμένου και οι προσθήκες στην ελληνική έκδοση ανατέθηκαν σε έλληνες ιστορικούς της τέχνης.
Η ελληνική έκδοση αναπαράγει τη γνωστή διχογνωμία, που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα, σχετικά με την πολιτογράφηση του Τζιότο στον Μεσαίωνα (Vigorelli), ή στην Αναγέννηση (Χρήστου). Οι συγγραφείς του ελληνικού και του ιταλικού προλόγου παραθέτουν την επιχειρηματολογία τους υπέρ της άποψης που ο καθένας δέχεται. Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου και ο εμπεριστατωμένος υπομνηματισμός κάθε έργου βοηθούν τον αναγνώστη να αποκτήσει σαφή εικόνα της πορείας του καλλιτέχνη.
Από τη φύση του (κριτικός κατάλογος) το έργο δεν έχει την πρόθεση -ούτε είναι δυνατόν- να καλύψει τις πολυσύνθετες ιστορικές, πολιτισμικές και παραστατικές ορίζουσες της Μεσαιωνικής και της Αναγεννησιακής κοσμοαντίληψης, ώστε να δώσει διαλεκτικά βάσιμη απάντηση στο αν ο Τζιότο είναι ο «τελευταίος μεσαιωνικός» ή ο «πρώτος αναγεννησιακός».
Τίτλος βιβλίου:Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Εκδότης:Βότσης Νίκος
Συντελεστές βιβλίου:Τσιακίρη, Τζούλια (Μεταφραστής)
Baccheschi, Edi (Επιμελητής)
ISBN:9789607444028
Σειρά εκδότη:Οι Κλασικοί της Τέχνης
Στοιχεία έκδοσης: 1994
Σημείωση:Πρόλογος: Giancarlo Vigorelli.
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Χρύσανθος Χρήστου.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες