Tideland

Εκδότης:
Πλατύπους
Έτος:
2006
ISBN:
9789606665059
Σελίδες:
190
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Tideland
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Tideland
Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τζελίζα-Ρόουζ, της εντεκάχρονης αφηγήτριας στο προκλητικό μυθιστόρημα του Mitch Cultin, "Tideland". Τι ακριβώς έφερε την Τζελίζα-Ρόουζ από το Λος Άντζελες στο επαρχιακό Τέξας; Και γιατί ο πατέρας της δεν της μιλάει πια αλλά προτιμάει να κοιτάζει τον τοίχο; Και ποιος κάνει όλο αυτόν το θόρυβο στη σοφίτα;
Σε μια ιστορία όπου το σασπένς εναλλάσσεται με το σκοτεινό σουρεαλισμό, συχνά με αρκετό χιούμορ, τη Τζελίζα-Ρόουζ δραπετεύει από τη σκληρή πραγματικότητα της παιδικής της ηλικίας με τη βοήθεια μιας ζωηρής φαντασίας, όπου οι πυγολαμπίδες έχουν ονόματα, οι άνθρωποι του βάλτου ξυπνάνε το σούρουπο, καρχαρίες-τέρατα κολυμπάνε κατά μήκος και σιδηροδρομικών γραμμών και ασώματα κεφάλια Μπάρμπι μοιράζονται τις περιπέτειές της.
Στην παράδοση κλασικών καλτ βιβλίων, όπως το "Εργοστάσιο Σφηκών" του Ίαν Μπανκς και "Το σπίτι των αναπνοών" του Γουίλιαμ Γκογιέν, ο συγγραφέας στήνει μια γοτθική βερσιόν της "Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων". Ο Cullin χαρίζει μια μοναδική φωνή στην Τζελίζα-Ρόουζ, καθώς αυτή κινείται σε ένα απέριττο τοπίο που κατοικούν ιδιαίτεροι χαρακτήρες όπως: ο Νόα, ο ηλικιωμένος κιθαρίστας της ροκ· η μυστηριώδης Ντελ που δεν αποχωρίζεται το καπέλο του μελισσοκόμου· ο Ντίκενς ο άντρας-παιδί που έχει μανία με το βυθό και το δυναμίτη.
Το "Tideland" φωτίζει τις στιγμές όπου το φανταστικό ξεπηδάει μέσα από το φαινομενικά συνηθισμένο -και όπου ένα μοναχικό παιδί ανακαλύπτει τη μαγεία και τον κίνδυνο πίσω από τα πιο ασήμαντα γεγονότα.
Τίτλος βιβλίου:Tideland
Τίτλος πρωτότυπου:Tideland
Εκδότης:Πλατύπους
Συντελεστές βιβλίου:Cullin, Mitch (Συγγραφέας)
Καζάκη, Όλγα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606665059
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες