Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (τ.4)

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2006
ISBN:
9789603994138
Σελίδες:
422
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παθήσεις σπονδυλικής στήλης
Εκτός κυκλοφορίας
Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (τ.4)
Η σωστή διάγνωση, η κατάλληλη αντιµετώπιση και η θεραπεία των διαταραχών της σπονδυλικής στήλης παραµένει µια πρόκληση, τόσο για τον ιατρό όσο και για τον ασθενή. Η αύξηση των απαιτήσεων και των αναγκών προκειµένου να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα της παρεχόµενης φροντίδας, προέρχεται αφενός µεν από το µεγάλο και συνεχώς αυξανόµενο αριθµό ασθενών που πάσχουν από προβλήµατα στη σπονδυλική στήλη, αφετέρου δε από τις σοβαρές και δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις τους.
Οι ανάγκες αυτές συντέλεσαν στην συστηµατική ενασχόληση µε την πάσχουσα σπονδυλική στήλη, µέσω ανάπτυξης και καθιέρωσης ιδιαίτερης ιατρικής ειδικότητας, η οποία, συνεπικουρούµενη και από τις νέες τεχνολογικές εφαρµογές, έχει ανεβάσει το επίπεδο και έχει προσδώσει µια νέα διάσταση στη διαχείριση αυτών των ασθενών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην ολοκληρωµένη αποκατάσταση των ασθενών µε σπονδυλικά προβλήµατα εµπλέκονται ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Ορθοπαιδικοί, Νευροχειρουργοί, Νευρολόγοι, Ρευµατολόγοι, Φυσίατροι, αλλά και άλλοι επαγγελµατίες υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, χειροπράκτες, οστεοπαθητικοί, διαιτολόγοι, ορθοπαιδικοί τεχνίτες και ψυχολόγοι.
Το παρόν σύγγραµµα απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές της ιατρικής ωστόσο µπορεί να φανεί χρήσιµο στους γενικούς και οικογενειακούς ιατρούς, όπως επίσης στους νέους ειδικευόµενους της Ορθοπαιδικής και της Νευροχειρουργικής αλλά και στους υπόλοιπους επαγγελµατίες υγείας. Δεν απευθύνεται, φυσικά, στους ειδικευµένους Ορθοπαιδικούς και Νευροχειρουργούς, πολύ δε µάλλον στους ειδικούς χειρουργούς σπονδυλικής στήλης, οι οποίοι απαιτείται να έχουν εξειδικευµένες γνώσεις και ικανότητες προκειµένου να αντιµετωπίσουν επιδέξια τις σπονδυλικές παθήσεις.
Σκοπός του συγγράµµατος είναι να παράσχει το γενικό πλαίσιο αντιµετώπισης αυτών των διαταραχών. Παρά την ευρύτητα της συµπεριλαµβανόµενης θεµατολογίας, η χειρουργική θεραπεία και οι τεχνικές που είναι διαθέσιµες είναι πολυάριθµες και διαρκώς ανανεώνονται, η παρουσίασή τους δε ξεφεύγει από το σκοπό του βιβλίου. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Παθήσεις σπονδυλικής στήλης
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηπαύλου, Αλέξανδρος Γ. (Συγγραφέας)
Τζερμιαδιανός, Μιχαήλ Ν. (Συγγραφέας)
Κατώνης, Παύλος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603994138
Σειρά εκδότη:Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Τόμος:4
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες