Επάγγελμα φωτορεπόρτερ

Εκδότης:
Photo Imaging Group
Έτος:
2002
ISBN:
9789608747302
Σελίδες:
175
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Επάγγελμα φωτορεπόρτερ
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
Επάγγελμα φωτορεπόρτερ
Το φωτορεπορτάζ ενημερώνει τον κόσμο για τα γεγονότα της επικαιρότητας, βοηθά επίσης τους πολίτες να γνωρίσουν μακρινούς τόπους και τις συνήθειες των κατοίκων τους, δίνει πληροφόρηση για τους παλαιότερους πολιτισμούς, για τα μουσεία και γενικά για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Προσφέρει ακόμη σημαντικές πληροφορίες για κοινωνικά γεγονότα και ενίοτε ψυχαγωγεί.
Πίσω όμως από την κάθε εικόνα φωτορεπορτάζ, υπάρχει η ευαίσθητη ψυχή του φωτογράφου με πλήθος συναισθημάτων, ιδεών και απόψεων που εμπεριέχονται στις φωτογραφίες των εφημερίδων, των περιοδικών και γενικά των εντύπων .Ο φωτορεπόρτερ καταγράφοντας στιγμιότυπα της επικαιρότητας καταθέτει την δική του μαρτυρία στα δρώμενα, καταθέτει δηλαδή τη συγκινησιακή του φόρτιση τη στιγμή της λήψης, ενημερώνοντας, παρεμβαίνοντας και συμβάλλοντας στη πληροφόρηση.
Στο φωτογραφικό κάδρο που επιλέγεις να κάνεις, που μέσα σ'αυτό κινούνται τα πρόσωπα όπως εσύ τα ακινητοτοποίησες τη στιγμή της λήψης της φωτογραφίας, καταγράφεις ταυτόχρονα με τα αντικείμενα την πολιτισμική σου ταυτότητα, την κοινωνική σου ευαισθησία, την πνευματικότητά σου και τις καλλιτεχνικές σου ιδιαιτερότητες.
Το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ, είναι ένα πραγματικά σκληρό επάγγελμα. Διακινδυνεύεις τη ζωή σου, ξενυχτάς, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τα στοιχεία της φύσης, ήλιο, βροχή, χιόνι, καλύπτεις με όλα τα μέσα συγκοινωνίας ατελείωτα χιλιόμετρα. Περιμένεις ατελείωτες ώρες για ένα καρέ, γι' αυτό που θα σε ευαισθητοποιήσει, ακόμα και αν είσαι πεινασμένος, διψασμένος, κατάκοπος. Συχνά διώκεσαι ως ενοχλητικός και όλα αυτά για να απαθανατίσεις την πραγματικότητα με έντονη την αγωνία να έχεις "θέμα" να παραδώσεις στο έντυπο που συνεργάζεσαι. Βέβαια, πληρώνεσαι μόνο όταν κάποια φωτογραφία σου δημοσιευθεί, ενώ οι υπόλοιπες αρχειοθετούνται.
Στην φωτογραφία ντοκουμέντου ζητάμε ζωντανές εικόνες γεμάτες συγκρούσεις και αντιθέσεις.
Ο ικανός φωτορεπόρτερ πρέπει να μπορεί να πιάσει τον "σφυγμό" των γεγονότων , αυτών των γεγονότων πού ίσως δεν θα μπουν ποτέ στις πρώτες σελίδες των αθηναϊκών εφημερίδων .
Μπορεί και πρέπει να μετατοπίζει το ενδιαφέρον μιας παράστασης που είναι σε κοινή θέα. [...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Επάγγελμα φωτορεπόρτερ
Εκδότης:Photo Imaging Group
Συντελεστές βιβλίου:Βλασσάς, Γρηγόρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608747302
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες