Μηχανισμοί χημικών αντιδράσεων με μια ματιά

Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603942450
Σελίδες:
114
Μηχανισμοί χημικών αντιδράσεων με μια ματιά
Τιμή εκδότη:€32,00
Η τιμή μας: €30,40
στο καλάθι
Μηχανισμοί χημικών αντιδράσεων με μια ματιά
Η διδασκαλία και η κατανόηση του μαθήματος της συνθετικής οργανικής χημείας παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό απορρέουν από τη μη συστηματική ομαδοποίηση των βασικών αρχών της οργανικής χημείας.
Η επιτυχία του παρόντος εγχειριδίου, το οποίο αποτελεί τμήμα μιας σειράς ομοειδών συγγραμμάτων, έγκειται στο ότι παρουσιάζει συστηματικά την τεχνική της σταδιακής προσέγγισης στην επίλυση προβλημάτων συνθετικής οργανικής χημείας. Η μεθοδολογία αυτή πλεονεκτεί ως προς την έμφαση που δίνεται στην αναγνώριση της πλέον δραστικής χαρακτηριστικής ομάδας, η οποία συνυπάρχει με άλλες σε μια ένωση, αλλά είναι αυτή που καθορίζει την αλληλουχία των αντιδράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μια συνθετική πορεία. Σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές/αντιδράσεις της οργανικής χημείας που παρατίθενται περιληπτικά, η παραπάνω προσέγγιση προσδίδει αναμφισβήτητα σημαντική διδακτική αξία στο εν λόγω εγχειρίδιο και ως εκ τούτου συνιστάται στους φοιτητές των χημικών και των φαρμακευτικών τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων.
Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε δύο μόλις σελίδες, εκ των οποίων η πρώτη περιλαμβάνει διαγράμματα που κωδικοποιούν τις απαραίτητες πληροφορίες και η δεύτερη ένα περιεκτικό κείμενο.
Καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία, τα βιβλία της σειράς αποτελούν ιδανικά εισαγωγικά εγχειρίδια για κάθε γνωστικό αντικείμενο, εξαιρετικά βοηθήματα για τις εξετάσεις αλλά και εύχρηστα βιβλία αναφοράς για την καθημερινή κλινική πράξη.
Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Με μια ματιά» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας και των λοιπών επαγγελματιών υγείας.
Τίτλος βιβλίου:Μηχανισμοί χημικών αντιδράσεων με μια ματιά
Τίτλος πρωτότυπου:Reaction Mechanisms at a Glance: a Stepwise Approach to Problem Solving in Organic Chemistry
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Moloney, Mark G. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603942450
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες