Η σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2005
ISBN:
9789604450152
Σελίδες:
493
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €45,60
Η σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας
Το έργο του επίκ. καθηγητή κ. Βασιλείου Τουντόπουλου, έχει ως αντικείμενο τη σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας, τη συμβατική σχέση, δηλαδή, που συνδέει το μέλος του Χρηματιστηρίου με τον παραγγελέα, όταν ο τελευταίος ζητά από το μέλος να αγοράσει ή να πωλήσει χρηματιστηριακώς μετοχές για λογαριασμό του. Πρόκειται για μια συστηματική και μεθοδολογική παρουσίαση της σύμβασης χρηματιστηριακής παραγγελίας, η οποία καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Το έργο χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται οι βασικές έννοιες.

Στο δεύτερο -και σημαντικότερο- κεφάλαιο εξετάζονται αφενός η κατάρτιση της σύμβασης χρηματιστηριακής παραγγελίας και αφετέρου οι εξ αυτής απορρέουσες υποχρεώσεις για τα συμβαλλόμενα μέρη.

Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται η λύση της σύμβασης και η παραγραφή των απαιτήσεων από χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε δικονομικά ζητήματα. Σε όλα τα κεφάλαια υπάρχουν πλούσιες νομολογιακές παραπομπές.

Αποτελεί, έτσι, το συγκεκριμένο έργο ένα χρηστικό βοήθημα τόσο για το νομικό της θεωρίας όσο και για το νομικό της πράξης.
Τίτλος βιβλίου:Η σύμβαση χρηματιστηριακής παραγγελίας
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τουντόπουλος, Βασίλειος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604450152
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες