Οι φίλοι μας τα βουνά

Εκδότης:
Άγκυρα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604222957
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι φίλοι μας τα βουνά
Τιμή εκδότη:€6,56
Η τιμή μας: €5,90
Οι φίλοι μας τα βουνά
Πρωταγωνιστές σε αυτό το βιβλίο είναι δύο οικογένειες με τα παιδιά και τους φίλους τους, άνθρωποι φυσιολάτρες, που πηγαίνουν στα βουνά όχι ως κατακτητές αλλά ως προσκυνητές, με σεβασμό και ευαισθησία. Κάνουν εξορμήσεις στην Πάρνηθα και στην Γκιώνα, στην Οίτη και στην Γκαμήλα, στον Εθνικό Δρυμό της Βάλλια-Κάλντας, στη Ροδόπη και στα Πιέρια, με λίγα λόγια σε μερικά από τα πιο ωραία βουνά της πατρίδας μας κι εκεί παρατηρούν τα ζώα και τα ίχνη τους, τα σπάνια αγριολούλουδα και τα δάση.
Σε αυτές τις εξορμήσεις τα μέλη της παρέας (όλοι τους άνθρωποι της πόλης) έρχονται σε επαφή με ανθρώπους των βουνών που τους διηγούνται ιστορίες αληθινές ή τυλιγμένες με τον πέπλο του μύθου, για τη Βασίλω, την αρχοντοπούλα του Μετσόβου, για τον Καραλίβανο και τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, για αρκούδες και ελάφια, για χιονοθύελλες και χιονοστιβάδες.
Μαζί με τους πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου θα γνωρίσετε κι εσείς την Πάρνηθα και τα ελάφια της, την Οίτη και τις λιμνούλες της, τη Βάλλια-Κάλντα και τις αρκούδες της, τα Πιέρια όρη και τα πυκνά δάση της Οξιάς, τη Ροδόπη και τους καλοκάγαθους Πομάκους, την Γκαμήλα και τους άγριους γκρεμούς της. Έτσι, ίσως ξυπνήσει μέσα σας η επιθυμία να πάτε σ' αυτά τα φανταστικά μέρη, που είναι τόσο κοντά μας κι όμως μοιάζουν τόσο μακρινά.
Τίτλος βιβλίου:Οι φίλοι μας τα βουνά
Εκδότης:Άγκυρα
Συντελεστές βιβλίου:Σφήκας, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604222957
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Νεανική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Ηλικίες:9+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες