Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2006
ISBN:
9789606647888
Σελίδες:
509
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία
Τιμή εκδότη:€31,44
Η τιμή μας: €28,30
στο καλάθι
Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία
Το βιβλίο αυτό, έχει ως στόχο του να θέσει στο ιστορικό τους πλαίσιο φαινόμενα προκατάληψης, διακρίσεων, βίας και αδικίας προς τους "διαφορετικούς", χωρίς να μειώσει τη σχετικότητά τους ή να τα απομονώσει, αλλά περισσότερο να προειδοποιήσει τον αναγνώστη για τις πολλές μορφές που έχουν προσλάβει οι διακρίσεις καθώς και για τις περιπτώσεις, στις οποίες οι διάφορες κοινωνίες έχουν βρει τρόπους για να τις αντιμετωπίσουν.
Τα κείμενα του βιβλίου θέτουν τον αναγνώστη μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κοινωνία για την πραγματοποίηση του ονείρου μιας ειρηνικής, συνεκτικής, πολυγλωσσικής, πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας.
Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε τρία μέρη, ακολουθώντας τρεις διαφορετικές θεματικές κατευθύνσεις.
Το πρώτο μέρος με τίτλο "Ο πολιτισμός και η πολιτική τακτική των διακρίσεων" επιτρέπει στον αναγνώστη να παρατηρήσει πώς μπορούν οι πολιτείες να δημιουργήσουν ή να εκμεταλλευθούν τις διακρίσεις και τις συγκρούσεις, στην επιδίωξή τους για δυναμική στρατηγική.
Το δεύτερο μέρος με τίτλο "Διακρίσεις, Ιμπεριαλισμός και Φασισμός" ερευνά το ζήτημα των φυλετικών και εθνικών διακρίσεων στις αποικιακές αυτοκρατορίες και στα φασιστικά καθεστώτα του 20ου αιώνα.
Το τρίτο μέρος με τίτλο "Γλωσσολογικός και εθνικός πλουραλισμός, παρόν και μέλλον" ερευνά ζητήματα στα οποία οι γλωσσολογικές, εθνικές και θρησκευτικές διαφορές και επιθυμίες για πολιτική αυτονομία έχουν αλληλεπιδράσει ή ακόμα εμπλέκονται η μία με την άλλη.
Ο τόμος αυτός αποτελεί επιστημονικό καρπό του θεματικού δικτύου ιστορίας Clioh/Cliohnet, στο οποίο, αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν περισσότερα από εβδομήντα πανεπιστημιακά τμήματα Ιστορίας από όλη την Ευρώπη.
Τίτλος βιβλίου:Φυλετικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία
Τίτλος πρωτότυπου:Racial Discrimination and Ethnicity in European History
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Αράπογλου, Παρασκευή (Μεταφραστής)
Hálfdanarson, Gudmundur (Επιμελητής)
Μιχαηλίδης, Ιάκωβος Δ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789606647888
Σειρά εκδότη:Ευρωπαϊκή Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Ιάκωβος Μιχαηλίδης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες