Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2006
ISBN:
9789603516521
Σελίδες:
207
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης
Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης αποτελεί το πιο προχωρημένο και φιλόδοξο σχήμα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ κρατών. Μέσα από την ανάλυση που επιχειρείται στα επτά κεφάλαια του βιβλίου, παρουσιάζονται οι κύριοι τομείς της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά από μισό αιώνα εξελικτικής διαδικασίας και κοινής προσπάθειας.
Ο συγγραφέας αναλύει τις βασικές δομές και λειτουργίες του Ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος, τις κινητήριες δυνάμεις των εξελίξεων και προοπτικών της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τις πηγές και τη φιλοσοφία που καθορίζει το πλήθος των Ευρωπαϊκών πολιτικών.
Επίσης, ποιοτικά άλματα και μεγάλοι σταθμοί της Ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης, όπως η ολοκλήρωση της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς, η ΟΝΕ, η πρόσφατη διεύρυνση και επανένωση της Ευρώπης εξετάζονται διεξοδικά; από τον συγγραφέα, οδηγώντας σε μια πλήρη "αποκωδικοποίηση" του οικονομικού γίγνεσθαι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Το βιβλίο συνιστά ένα χρήσιμο βοήθημα για τη διερεύνηση της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, των τάσεων και προοπτικών της, των νέων δεδομένων που τη συνθέτουν. Αποτελεί όμως παράλληλα και οδηγό για τη θέση και τους στόχους της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Τίτλος βιβλίου:Εξελίξεις και προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Θεοδωρόπουλος, Σωτήρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603516521
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες