Βιολογική ψυχολογία (τ.1)

Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2005
ISBN:
9789602866375
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βιολογική ψυχολογία
Τιμή εκδότη:€44,84
Η τιμή μας: €40,36
στο καλάθι
Βιολογική ψυχολογία (τ.1)
Βρισκόμαστε στο μέσον της δεκαετίας που δικαίως έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως η "δεκαετία του εγκεφάλου". Η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και η διαφαινόμενη σύγκλιση των επιστημών που ασχολούνται με τη μελέτη του εγκεφάλου, της συμπεριφοράς και των γνωστικών λειτουργιών δικαιολογεί την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα εποχή για τη μελέτη του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η προσέλκυση νέων επιστημόνων από διάφορους επιστημονικούς χώρους αποτελεί αίτημα των καιρών. Σκέψη μας ήταν ότι ένα καλό βιβλίο που θα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων από τις λεγόμενες ανθρωπιστικές επιστήμες προς ένα πεδίο έρευνας που παραδοσιακά προσελκύει ανθρώπους από τις λεγόμενες θετικές επιστήμες. Με δεδομένη την έλλειψη που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία στον τομέα αυτό και ιδιαίτερα στον τομέα της Βιολογικής Ψυχολογίας, αποφασίσαμε να μεταφράσουμε ένα αξιόλογο σύγγραμμα που να απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων ψυχολογίας, ευελπιστώντας σε μία πιο ενεργό συμμετοχή τους στην ανάπτυξη αυτού του πεδίου.
Παρενθετικά αξίζει να αναφερθεί ότι η έλλειψη ενός σχετικού συγγράμματος έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση σε σχέση με το περιεχόμενο ορισμένων κλάδων αυτού που αποκαλείται διεθνώς Βιολογική Ψυχολογία, Βιοψυχολογία, Ψυχοβιολογία ή Νευροεπιστήμες της Συμπεριφοράς. Σε γενικές γραμμές, με τους όρους αυτούς επιχειρείται η ενσωμάτωση των δεδομένων των διαφόρων βιολογικών επιστημών στην επιστήμη της ψυχολογίας και όχι η αναγωγή της ψυχολογίας στις διάφορες φυσιολογικές διεργασίες.
Η Βιολογική Ψυχολογία καλύπτει ένα ευρύ πεδίο έρευνας που περιλαμβάνει πέντε βασικούς κλάδους: τη Φυσιολογική Ψυχολογία, ( Φυσιολογία της Συμπεριφοράς), τη νευροψυχολογία, τη Ψυχοφυσιολογία, τη Συγκριτική Ψυχολογία και την Ψυχοφαρμακολογία. Από αυτούς τους κλάδους, η Φυσιολογική Ψυχολογία ασχολείται με τα πιο βασικά ερωτήματα και αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των υπόλοιπων κλάδων, ενώ η Νευροψυχολογία, η Ψυχοσιολογία και η Ψυχοφαρμακολογία έχουν και κλινική χροιά. Η Συγκριτική Ψυχολογία, τέλος, ασχολείται με επίσης βασικά ερωτήματα που αφορούν στη σύγκριση της συμπεριφοράς των διαφόρων ειδών. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ένα σύγγραμμα Βιολογικής Ψυχολογίας καλύπτει πολύ ικανοποιητικά τη Φυσιολογική Ψυχολογία και αποτελεί μία καλή εισαγωγή για τους υπόλοιπους κλάδους.
Ευελπιστούμε ότι το σύγγραμμα αυτό θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους φοιτητές ψυχολογίας, καθώς είναι αρκετά σύγχρονο και χαρακτηρίζεται από πλούσια εικονογράφηση, που καθιστά την εκμάθηση του προσφερόμενου υλικού ευχερέστερη.
Ελπίζουμε να έχουμε επιτύχει στο μεταφραστικό έργο που αναλάβαμε. Κύριος σκοπός μας ήταν η αναζήτηση της χρυσής τομής μεταξύ της πιστής απόδοσης των όσων αναφέρονται στο πρωτότυπο και της δόκιμης και εύληπτης απόδοσής τους στη νεοελληνική γλώσσα. Ας σημειωθεί εδώ ότι, με την άδεια του συγγραφέα, έγιναν κάποιες προσθήκες και τροποποιήσεις, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.
Στη μετάφραση και την επιμέλεια του συγγράμματος αυτού συνεργάστηκαν οι ψυχολόγοι Α.Α Αγγελή, Γ.Η. Ευσταθίου και Γ.Θ. Παναγής, του οποίους ευχαριστούμε θερμώς για τη συμβολή τους.
Τίτλος βιβλίου:Βιολογική ψυχολογία
Τίτλος πρωτότυπου:Biological Psychology
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Kalat, James W. (Συγγραφέας)
Καστελλάκης, Ανδρέας Α. (Μεταφραστής)
Χρηστίδης, Δ. Α. (Μεταφραστής)
Καστελλάκης, Ανδρέας Α. (Επιμελητής)
Χρηστίδης, Δ. Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789602866375
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2005
Τόμος:1/2
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Θετικές > Βιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες