Η σφραγίδα του σουλτάνου

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2006
ISBN:
9789601413099
Σελίδες:
483
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σφραγίδα του σουλτάνου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η σφραγίδα του σουλτάνου
Μια νύχτα με πανσέληνο, τα τρομερά ρεύματα του Βοσπόρου ξεβράζουν στην ακτή του Μεσάχωρου το γυμνό σώμα μιας νεαρής Aγγλίδας γκουβερνάντας. Η κοπέλα φοράει ένα ασυνήθιστο μενταγιόν με τη σφραγίδα του εκθρονισμένου σουλτάνου χαραγμένη στο εσωτερικό του. Οχτώ χρόνια πριν, μια άλλη Aγγλίδα γκουβερνάντα είχε βρεθεί στραγγαλισμένη στην ίδια περιοχή, η δολοφονία της, όμως, παρέμεινε ανεξιχνίαστη.
Ο Καμίλ πασάς, δικαστής στο νέο σύστημα των λαϊκών δικαστηρίων, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον πρώτο φόνο, αλλά πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι οι δύο θάνατοι σχετίζονται...
Mια γεμάτη λυρισμό σπουδή στις αντιμαχόμενες επιθυμίες της ανθρώπινης ψυχής, μια ιστορία για την πίστη, το πάθος, τον έρωτα, το φθόνο, που διαδραματίζεται στην Kωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα. Περιγραφές που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, ένας λανθάνων ερωτισμός κι η μυρωδιά από το μπαρούτι της προδοσίας και της εξέγερσης ποτίζουν τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που ξετυλίγει αριστοτεχνικά το νήμα των πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων στην ύστατη ώρα της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Aυτοκρατορίας.
Τίτλος βιβλίου:Η σφραγίδα του σουλτάνου
Τίτλος πρωτότυπου:The Sultan's Seal
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:White, Jenny (Συγγραφέας)
Τσιρώνη Έφη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601413099
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες