Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη

Εμπειρικές προσεγγίσεις
Εκδότης:
Δίσιγμα
Έτος:
2009
ISBN:
9789609904803
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη
Ο τουρισμός αποτελεί δραστηριότητα με σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των λεγόμενων περιφερειακών οικονομιών, ιδιαίτερα αυτών του αγροτικού χώρου. Οι επιπτώσεις του στο κοινωνικό, οικονομικό, και φυσικό περιβάλλον στο χώρο που δραστηριοποιείται καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού της τουριστικής δραστηριότητας μέσα στα πλαίσια ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής.

Οι σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις, η πλειοψηφία των οποίων στην Ελλάδα, και όχι μόνο, είναι πολύ μικρές και μικρομεσαίες, καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα δεδομένο περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Αρχές που απαιτούν μεταξύ άλλων ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική αποτελεσματικότητα, και την περιβαλλοντική προστασία.

Το βιβλίο προσεγγίζει το θέμα της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης δίνοντας έμφαση στην στάση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων απέναντι στο σύγχρονο αυτό φαινόμενο. Προσεγγίζει και επιχειρεί να εξηγήσει το βαθμό ευαισθητοποίησης, αλλά και δραστηριοποίησης, των επιχειρήσεων αυτού του τύπου στα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Εντοπίζει τις αιτίες αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις που η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να έχει στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Η εμπειρική προσέγγιση του θέματος που βασίστηκε τόσο σε πρωτογενή όσο και σε δευτερογενή έρευνα οδηγούν σε συμπεράσματα που αποτυπώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα γύρω από το θέμα της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Τίτλος βιβλίου:Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη
Υπότιτλος βιβλίου:Εμπειρικές προσεγγίσεις
Εκδότης:Δίσιγμα
Συντελεστές βιβλίου:Κιλιπίρης, Φώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789609904803
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες