Διαλεχτής Ζευγώλη - Γλέζου, Πέτρου Γλέζου μνήμη

Εκδότης:
Ευθύνη
Έτος:
2009
ISBN:
9789608150539
Σελίδες:
210
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαλεχτής Ζευγώλη - Γλέζου, Πέτρου Γλέζου μνήμη
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Διαλεχτής Ζευγώλη - Γλέζου, Πέτρου Γλέζου μνήμη
Μέσα από τα σπλάχνα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα αναδύθηκε ένα αρμονικό, ολόφωτο και πολύτροπα αξιοζήλευτο ζεύγος συγγραφέων: η έξοχη, αυθεντική ποιήτρια Διαλεχτή Ζευγώλη-Γλέζου και ο άξιος πεζογράφος σύζυγός της, ο σεμνότατος και γνήσιος Πέτρος Γλέζος. Ένα ζεύγος σπάνιας αρμονίας, γνήσιας ελληνικότητας και υψηλού, άτεγκτου πνευματικού ήθους που απομένουν υποδείγματα τιμής και φιλίας για όσους γνωρίζουν, αγαπούν και μελετούν τα επιτεύγματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Όσοι τους γνώρισαν, τους συναναστράφηκαν και τους αγάπησαν, πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστά ευνοημένο που συνυπήρξαν πλάι μ' αυτούς και που συνέζησαν τα ταραγμένα εκείνα χρόνια της Ελλάδας, χρόνια καθοριστικά για την ύπαρξη και την λειτουργία της πατρίδας μας. Και όσοι δεν τους εγνώρισαν, τους δίδεται τώρα μια ευκαιρία να γευτούν τους πνευματικούς τους καρπούς μέσα στον τόμο αυτό που τους παρακινεί να εγκύψουν στα βιβλία που άφησαν ως έργα ευγένειας ελληνικής και πίστης πνευματικής στην ταυτότητα του πολιτισμού αυτού που λειτουργώντας δια της γλώσσας υψώνει την ευγένεια του ανθρώπου και αποκαλύπτει την ιερότητα του προσώπου.
Τίτλος βιβλίου:Διαλεχτής Ζευγώλη - Γλέζου, Πέτρου Γλέζου μνήμη
Εκδότης:Ευθύνη
Συντελεστές βιβλίου:Πάσχος Παντελής Β. (Συγγραφέας)
Μαστροδημήτρης, Παναγιώτης Δ. (Συγγραφέας)
Μαγκλιβέρας, Διονύσης Κ., 1933-2019 (Συγγραφέας)
Κεφάλας, Ηλίας, 1951- (Συγγραφέας)
Ασημακόπουλος Κώστας (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789608150539
Σειρά εκδότη:Ursa Minor
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Σημείωση:Περιλαμβάνει επιστολές των: Τάκη Βαρβιτσιώτη, Γ.Θ. Βαφόπουλου, Mario Vitti, Εύας Βλάμη-Λεκατσά, Μηνά Δημάκη, Ι.Μ. Θεοδωρακόπουλου, Ζήσιμου Λορεντζάτου, Μελισσάνθης, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Τ.Κ. Παπατσώνη, Σπύρου Πλασκοβίτη, Κώστα Στεργιόπουλου, Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, Όλγα Βότση, Χρήστου Γιανναρά, Μηνά Δημάκη, Δημήτρη Δούκαρη, Οκτάβιου Μερλιέ, Τ.Κ. Παπατσώνη, Κύπρου Χρυσάνθη. Σχέδια: Νικ. Μπάκαλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες