Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604423644
Σελίδες:
422
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας δεν απαντά απλά στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου ούτε λύνει μόνον τις ασκήσεις. Είναι πάνω απ' όλα ένα ουσιαστικό βοήθημα που δίνει απλές οδηγίες και μέθοδο εργασίας, έτσι που να μπορεί ο αναγνώστης να αντιμετωπίσει με επιτυχία ανάλογες ασκήσεις. Του μαθαίνει με άλλα λόγια και έναν τρόπο/μέθοδο εργασίας. Για να γίνει το βοήθημα εύκολο στη χρήση και, κυρίως, αξιοποιήσιμο παραθέτω μερικές βασικές διευκρινίσεις.
Το σχολικό βιβλίο περιλαμβάνει 9 ενότητες. Σε κάθε ενότητα βρίσκουμε κείμενα για κατανόηση, γραμματικοσυντακτικά και λεξιλογικά φαινόμενα, ασκήσεις παραγωγής λόγου και τέλος μια μεγάλη εργασία που ονομάζεται διαθεματική.
Όλοι δεχόμαστε ότι κύριος σκοπός της διδασκαλίας της Νεοελληνικής γλώσσας είναι να αποκτήσει ο μαθητής την ικανότητα να κατανοεί κείμενα και να παράγει ο ίδιος δικά του. Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να αποκτηθεί όσο θέλουμε ούτε η μία ούτε η άλλη ικανότητα, αν ο μαθητής δεν επεξεργάζεται, δε δουλεύει πάνω στο κείμενο. Δεν αρκεί να απαντά στις 2-3 απλές ερωτήσεις κατανόησης του σχολικού βιβλίου.
Έκρινα λοιπόν χρήσιμο, πριν από τις απαντήσεις κατανόησης του σχολικού Βιβλίου, να οδηγήσω τον αναγνώστη σε μια αναλυτικότερη επεξεργασία των κειμένων.
Αυτή η επεξεργασία περιλαμβάνει:
- Άγνωστες λέξεις
- Χωρισμό κατά ενότητες/παραγράφους
- Πλαγιότιτλους κατά ενότητα/παράγραφο
- Περιληπτική απόδοση του κειμένου
Ο μαθητής μαθαίνει με αυτήν την επεξεργασία να Βρίσκει όλα τα λεπτά νοήματα του κειμένου και, κυρίως, τον τρόπο αλληλουχίας και οργάνωσης τους. [...] (από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Τίτλος βιβλίου:Νεοελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Δαραδήμου - Ράπτη, Βιολέττα (Συγγραφέας)
Γκιώκας, Σίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604423644
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2006
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες