Κυκλαδικός πολιτισμός

Εκδότης:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Έτος:
1999
ISBN:
9789607064318
Σελίδες:
30
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κυκλαδικός πολιτισμός
Τιμή εκδότη:€23,33
Η τιμή μας: €21,00
στο καλάθι
Κυκλαδικός πολιτισμός
Το εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στον Κυκλαδικό Πολιτισμό δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά στα παιδιά τη ζωή και την τέχνη που άνθησε στις Κυκλάδες, στα μικρά νησιά του Αιγαίου, την 3η π.Χ. χιλιετία. Η πραγματοποίησή του οφείλεται στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Κυκλαδικού Πολιτισμού (Cycladic Art Foundtion), ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1995. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η έρευνα, μελέτη και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη στην Αμερική.

Αποτελείται από ένα βιβλίο για το δάσκαλο, μια σειρά δώδεκα διαφανειών και δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το "βιβλίο του δασκάλου" είναι ένα σύνολο εικονογραφημένων κειμένων με τις απαραίτητες για το δάσκαλο πληροφορίες σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τη βασική βιβλιογραφία και προτάσεις για εργασίες στην τάξη.

Οι διαφάνειες απεικονίζουν αντιπροσωπευτικούς τύπους μαρμάρινων αγγείων, σκευών και ειδωλίων, μια και η μαρμαρογλυπτική αποτελεί την πιο χαρακτηριστική ίσως έκφραση τέχνης του Κυκλαδικού Πολιτισμού.

Τα εκπαιδευτικά τέλος παιχνίδια ("Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες" και η "Τόμπολα") σχεδιάστηκαν με αποκλειστικό δέκτη τα παιδιά, στην προσπάθειά μας η εκπαιδευτική διαδικασία να περνά μέσα από το παιχνίδι.
Τίτλος βιβλίου:Κυκλαδικός πολιτισμός
Εκδότης:Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Συντελεστές βιβλίου:Πλατή, Μαρίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789607064318
Σειρά εκδότη:Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Σημείωση:Εκπαιδευτικός φάκελος που περιέχει το βιβλίο δασκάλου "Κυκλαδικός πολιτισμός", το ομώνυμο cd, τον φάκελο "Εκπαιδευτικό παιχνίδι: Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες...", τον φάκελο "Εκπαιδευτικό παιχνίδι: Τόμπολα" και 12 διαφάνιες αγγείων.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία
Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες