Πεδία έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία

Πολιτισμός, μετανάστευση, οργανισμοί, υγεία-πρόληψη, στενές διαπροσωπικές σχέσεις
Εκδότης:
Ατραπός - Περιβολάκι
Έτος:
2006
ISBN:
9789606622830
Σελίδες:
397
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πεδία έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία
Εκτός κυκλοφορίας
Πεδία έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία
Η ανάπτυξη της κοινωνιοψυχολογικής έρευνας τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σθεναρό και συγκροτημένο αντίλογο στις επιφανειακές περιγραφικές κοινωνικές έρευνες που κατακλύζουν τα Μ.Μ.Ε., αναλαμβάνοντας συχνά ρόλο "τεκμηρίωσης" πολιτικών επιλογών και παρεμβάσεων. Η διάδοση του κοινωνιοψυχολογικού λόγου μπορεί να κινητοποιήσει και να επηρεάσει τη στάση όλων όσοι ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν κοινωνικές παρεμβάσεις στηριγμένοι στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κατανόηση της σχέσης του ατομικού με το όλον, του ψυχολογικού με το κοινωνικό. Άλλωστε, η Κοινωνική Ψυχολογία υπήρξε από τη σύλληψη της προσανατολισμένη σε εφαρμογές και παρεμβατικό σχεδιασμό σε πολυποίκιλα κοινωνικά πεδία.
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές αλλά και σε όποιους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το συστηματικό τρόπο με τον οποίο η Κοινωνική Ψυχολογία προσεγγίζει ερευνητικά ορισμένα από τα βασικά πεδία έρευνας που την απασχολούν, και ειδικότερα τον πολιτισμό, τη μετανάστευση, τους οργανισμούς, την υγεία-πρόληψη και τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Γενικά κατατοπιστικά κείμενα εισάγουν τον αναγνώστη στις ενότητες που αντιστοιχούν στα πέντε ερευνητικά πεδία, χρησιμοποιώντας αντιπροσωπευτική βιβλιογραφία. Οι ενότητες περιλαμβάνουν ενδεικτικές για το πεδίο ερευνητικές μελέτες, κυρίως εμπειρικές ή πειραματικές, αλλά και εξειδικευμένες βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις, χρήσιμες για την προετοιμασία έρευνας και τον προερευνητικό προβληματισμό.
Στο Επίμετρο, οι φοιτητές ειδικότερα θα βρουν δύο κείμενα που σκοπό έχουν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ειδικές απαιτήσεις ενός ερευνητικού άρθρου, ως προς την προσπέλαση, την κατανόηση, αλλά και τη συγγραφή του.
Τίτλος βιβλίου:Πεδία έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Πολιτισμός, μετανάστευση, οργανισμοί, υγεία-πρόληψη, στενές διαπροσωπικές σχέσεις
Εκδότης:Ατραπός - Περιβολάκι
Συντελεστές βιβλίου:Παυλόπουλος, Βασίλης Γ. (Επιμελητής)
Κορδούτης Παναγιώτης Σ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606622830
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Κλινική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες