Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών

Και η εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων
Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2006
ISBN:
9789603516361
Σελίδες:
432
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
στο καλάθι
Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών
Το βιβλίο αυτό έρχεται να εμπλουτίσει τη σχετική βιβλιογραφία, με σκοπό κυρίως να διευκολύνει και να διευρύνει τη διδασκαλία του σχετικού αντικειμένου, αλλά και να ενισχύσει τη λογιστική πρακτική επίσης.
Στη συγγραφή του βιβλίου οδήγησε η διαπίστωση ότι ήταν αναγκαίο για τις εμπορικές εταιρείες, ένα βιβλίο λογιστικής που θα παρουσίαζε τα σχετικά ζητήματα της λογιστικής τους με πλήρη ανάπτυξη των λύσεων, κατ' αρχήν πάνω στα δεδομένα του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου. Αλλά επίσης θα ανάδειχνε και δύο σημαντικά ζητήματα της λογιστικής των εμπορικών εταιρειών που έχουν αγνοηθεί μέχρι τώρα από τη σχετική ειδική βιβλιογραφία.
Πρόκειται πρώτο, για κάποιες ειδικές πρόσθετες, σημαντικές εντούτοις υποχρεώσεις, που επιβάλλονται σε όσες από τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και τις Ετερόρρυθμες με Μετοχές Εταιρείες, με βάση τα κριτήρια του νόμου, χαρακτηρίζονται "μεγάλες" επιχειρήσεις.
Και πρόκειται δεύτερο, για την εφαρμογή από τις Ανώνυμες και τις Περιορισμένης Ευθύνης Εταιρείες, των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, όπως η σχετική υποχρέωση, επιβλήθηκε ή η προαιρετική τους εφαρμογή προβλέπεται, από τους πρόσφατους σχετικούς νόμους.
Στο βιβλίο αυτό, αναπτύσσονται διεξοδικά, όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η λογιστική των σχετικών επιχειρήσεων, ζητήματα που προέρχονται από τους νομικούς καθορισμούς που προβλέπονται ή επιβάλλονται από τη νομοθεσία του κάθε εταιρικού τύπου. Αντίθετα, θεωρήθηκε ότι τα λοιπά λογιστικά ζητήματα που εμφανίζονται σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από τη νομική μορφή του φορέα της, αντιμετωπίζονται από τη λογιστική γενικά και συνεπώς η τυχόν επανάληψη τους εδώ, θα αποτελούσε άσκοπο πλεονασμό. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η λογιστική των εμπορικών εταιρειών
Υπότιτλος βιβλίου:Και η εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Πομόνης, Νικόλαος Σ. (Συγγραφέας)
Παπαδάτου, Θεοδώρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603516361
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες