Γραμματική της αγγλικής γλώσσας

Θεωρία, παραδείγματα, ασκήσεις
Εκδότης:
Εκδόσεις Γιάννη Ρίζου
Έτος:
2006
ISBN:
9789608804265
Σελίδες:
526
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Γραμματική της αγγλικής γλώσσας
Τιμή εκδότη:€24,90
Η τιμή μας: €22,41
στο καλάθι
Γραμματική της αγγλικής γλώσσας
Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε στους Έλληνες αναγνώστες μια καινούρια γραμματική της αγγλικής γλώσσας, που πληρεί τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και για τους δασκάλους στη διδασκαλία της, καθώς και ένα σημαντικό βοήθημα για όσους ανατρέξουν σ' αυτή.
Επειδή η γραμματική απευθύνεται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό, η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μας ήταν ότι η γραμματική έπρεπε να είναι ταυτόχρονα απλή στο ύφος και στα θέματα, αλλά και πιο λεπτομερειακή για πιο απαιτητικούς αναγνώστες.
Το στίγμα, συνεπώς, της γραμματικής μας ορίζεται από τα εξής δυο στοιχεία: την πληρότητα και την απλότητα. Δηλαδή, αφενός παρουσιάζει μια πλήρη γραμματική, εισδύοντας σε βάθος και σε λεπτομέρειες, και αφετέρου την παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο- επίσης, γραμμένη στα ελληνικά, η γραμματική απευθύνεται στον Έλληνα μαθητή και, γνωρίζοντας τα σημεία που του δημιουργούν προβλήματα, προσπαθεί να τα διευκρινίσει και να τον βοηθήσει σιγά-σιγά να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγγλική γλώσσα.
Η γραμματική μας, όμως, απευθύνεται και στους δασκάλους της αγγλικής γλώσσας: τονίζει τη σταθερότητα της σύνταξης, αλλά δε μένει στην εργαστηριακή εφαρμογή κανόνων· αντίθετα, δίνει ταυτόχρονα έμφαση στην πλαστικότητα της γλώσσας και παρέχει αρκετά βοηθήματα για τη μετάδοση αυτού του σημείου κατά τη διδασκαλία τους.
Πριν από το εγχείρημα θέσαμε στους εαυτούς μας τις εξής δύο ερωτήσεις: Υπάρχει χώρος στην ξενόγλωσση εκπαίδευση για μια ακόμη γραμματική της αγγλικής γλώσσας; Υπάρχει δυνατότητα η νέα γραμματική να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς αποτελεσματικότητας; Ελπίζουμε ότι η παρούσα γραμματική έχει πετύχει τους στόχους της και η απάντηση σας ερωτήσεις είναι καταφατική.
(από τον πρόλογο του εκδότη)
Τίτλος βιβλίου:Γραμματική της αγγλικής γλώσσας
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία, παραδείγματα, ασκήσεις
Εκδότης:Εκδόσεις Γιάννη Ρίζου
Συντελεστές βιβλίου:Μούμα, Ευαγγελία (Συγγραφέας)
Τσουκνίδας, Νικόλαος (Εικονογράφος)
ISBN:9789608804265
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ξένων Γλωσσών > Αγγλικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες