Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία (τ.2)

Η παράδοση
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604425396
Σελίδες:
471
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία
Εκτός κυκλοφορίας
Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία (τ.2)
Η "Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία" είναι ένα έργο που φιλοδοξεί να δώσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο ενημερωμένη εικόνα των θεωρητικών, εμπειρικών και πειραματικών ερευνών που εντάσσονται στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.
Απευθύνεται κατ' αρχάς στους φοιτητές των Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας και των υπολοίπων επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας, οι οποίοι, μέσα από το Πρόγραμμα των Σπουδών τους, αλλά και εξαιτίας των επιστημονικών ενδιαφερόντων τους, καλούνται να ασχοληθούν συστηματικά με το γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής ψυχολογίας.
Απευθύνεται επίσης σε όλους εκείνους που αρνούνται να είναι έρμαια των γεγονότων, παθητικοί δέκτες των έντεχνων όσο και καθημερινών χειρισμών, θεσμοθετημένων ή μη, των οποίων αντικείμενο είναι οι πολίτες των σύγχρονων κοινωνιών.
Πράγματι, ο αναγνώστης του συγγράμματος αυτού δεν θα γνωρίσει μόνο πώς δημιουργείται και λειτουργεί η κοινωνική σκέψη, θα μάθει, ακόμη, πώς λειτουργεί και χειραγωγείται η συλλογική συμπεριφορά, γεγονός που θα του επιτρέψει να δει μια σχετικά άγνωστη πτυχή του κοινωνικού και ψυχολογικού γίγνεσθαι, τα οποία δεν υφίσταται μόνο αλλά και -είτε το ξέρει είτε όχι- δημιουργεί.
Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του στόχου, η Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία περιλαμβάνει τους ακόλουθους τέσσερις τόμους:
- Τόμος Α΄: Επιστημολογικοί προβληματισμοί και μεθοδολογικές κατευθύνσεις
- Τόμος Β΄: Η παράδοση
- Τόμος Γ΄: σύγχρονες τάσεις στην κοινωνική ψυχολογία
- Τόμος Δ΄: Εφαρμογές της κοινωνικής ψυχολογίας.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Η παράδοση
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Παπαστάμου Στάμος (Συγγραφέας)
Παπαστάμου Στάμος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604425396
Σειρά εκδότη:Θέματα Κοινωνικής Ψυχολογίας
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2006
Τόμος:2
Σημείωση:Με την συνεργασία των: Θ. Αποστολίδη, Κ. Λέτσιου, Α. Ξενικού, Γ. Προδρομίτη, Α. Χαντζή, Ν. Χρηστάκη, Ξ. Χρυσοχόου.
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Κλινική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες