Βίος και πολιτεία του Μάικλ Κ

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2006
ISBN:
9789604550548
Σελίδες:
274
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βίος και πολιτεία του Μάικλ Κ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βίος και πολιτεία του Μάικλ Κ
Ο Μάικλ Κ είναι ένας αφανής, ασήμαντος άνθρωπος που εργάζεται ως κηπουρός στον Δήμο του Κέιπ Τάουν. Είναι τριάντα ενός ετών, όταν κάτω από την πίεση της μακροχρόνιας εμφύλιας διαμάχης που πλήττει τη χώρα, θα οδηγηθεί στη μεγάλη φυγή· θα ξεκινήσει με την άρρωστη μητέρα του μια πορεία προς την εγκαταλειμμένη ύπαιθρο. Αντί για την ήσυχη ζωή που επιζητά θα συναντήσει τον πόλεμο. Ο στρατός θα τον συλλάβει με την υποψία της συνεργασίας με τους αντάρτες κι εκείνος θα ξεκινήσει μια ιδιότυπη απεργία πείνας διεκδικώντας την επιστροφή στη γη του, η οποία θα προκαλέσει αρχικά την οργή και στη συνέχεια το σεβασμό των ανθρώπων της εξουσίας.
Μια ιστορία επιβίωσης και απομόνωσης, ενός ανθρώπου που υπερασπίζεται το δικαίωμά του να συνεχίσει να καλλιεργεί τη γη του ενώ ο κόσμος γύρω του καταρρέει. Που εμπλέκεται σε έναν πόλεμο, τον οποίο δεν μπορεί να κατανοήσει, αλλά αποφασίζει να ζήσει με τους δικούς του όρους.
"...Είχα οπωσδήποτε επίγνωση ότι έπαιρνα ρίσκο τοποθετώντας τον Κ στο κέντρο του βιβλίου... Όμως το βιβλίο αυτό δεν ασχολείται με το γίγνεσθαι (οπότε θα ήταν απαραίτητο να έχει ο Κ την ικανότητα να προσαρμόζεται, να αξιοποιεί αυτό που αποκαλούμε ευφυΐα), αλλά με το είναι, πράγμα που απλώς συνεπαγόταν το να συνεχίσει ο Κ να είναι ο εαυτός του, ασχέτως παραγόντων". (Τζ. Μ. Κούτσι)
Τίτλος βιβλίου:Βίος και πολιτεία του Μάικλ Κ
Τίτλος πρωτότυπου:Life and Times of Michael K
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Coetzee, J. M., 1940- (Συγγραφέας)
Δημητριάδου, Αθηνά (Μεταφραστής)
ISBN:9789604550548
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Σημείωση:Επίμετρο: Αθηνά Δημητριάδου. Το μυθιστόρημα είχε εκδοθεί από τις εκδόσεις "Νεφέλη", το 1996, σε μετάφραση Άννας Κοτζιά.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες