Η συναλλακτική ανάλυση σήμερα;

Μια νέα εισαγωγή στην συναλλακτική ανάλυση (ΣΑ)
Εκδότης:
Ασημάκης Π.
Έτος:
2006
ISBN:
9789607582478
Σελίδες:
511
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η συναλλακτική ανάλυση σήμερα;
Τιμή εκδότη:€34,84
Η τιμή μας: €31,36
στο καλάθι
Η συναλλακτική ανάλυση σήμερα;
Η συναλλακτική ανάλυση (ΣΑ) είναι ένα μοντέλο για την κατανόηση της ανθρώπινης προσωπικότητας, των ανθρώπινων σχέσεων και της ανθρώπινης επικοινωνίας. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον ιατρό Eric Berne.
Η ΣΑ διαδόθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο τη δεκαετία του '60 και του '70 μέσω της κυκλοφορίας των βιβλίων "Games People Play", "I'm OK - You 're OK" και "Born to Win", τα οποία και έγιναν best-seller.
Από τότε, η ΣΑ συνέχισε να αναπτύσσεται. Η θεωρία επεκτάθηκε, επανεκτιμήθηκε και ελέγχθηκε με τη βοήθεια της παρατήρησης. Μετά το θάνατο του Bene, τη δεκαετία του '70, οι επαγγελματίες της ΣΑ εισήγαγαν νέες έννοιες και τεχνικές, οι οποίες σήμερα αποτελούν την καρδιά του κλάδου. Η ΣΑ εδώ και πολύ καιρό έχει απαλλαγεί από την εικόνα της "λαϊκής ψυχολογίας" που της είχαν προσδώσει τα μέσα ενημέρωσης. Αντ' αυτού, κερδίζει διεθνή αναγνώριση ως επαγγελματική προσέγγιση, η οποία βοηθά την αποτελεσματικότητα πεδίων όπως η ψυχοθεραπεία, η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η επικοινωνία και η επιμόρφωση σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Σε αυτό το βιβλίο, ο Ian Stewart και ο Van Joines παρουσιάζουν τη δύναμη της σύγχρονης συναλλακτικής ανάλυσης καθώς και τις ιδέες της υπάρχουσας ΣΑ με σαφήνεια, κατανοητή γλώσσα και αναρίθμητα παραδείγματα.
Το βιβλίο "Η ΣΑ σήμερα" είναι εξίσου κατάλληλο ως μέσον αυτοδιδασκαλίας ή ως υπόβαθρο σε μαθήματα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Προσφέρει πλήρη κάλυψη στη διδακτέα ύλη που αφορά στις βασικές εξετάσεις του μαθήματος "101" και προσφέρεται από την ΙΤΑΑ.
Σε όλο το βιβλίο, υπάρχουν ενσωματωμένες ασκήσεις για ατομική ή ομαδική χρήση. Οι συγγραφείς λένε: "'Οταν ολοκληρώσετε τις ασκήσεις, σίγουρα θα ξέρετε περισσότερα για τον εαυτό σας απ' ό,τι πριν. Και θα μάθετε τη ΣΑ με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, δηλαδή εφαρμόζοντας την στον εαυτό σας.
Τίτλος βιβλίου:Η συναλλακτική ανάλυση σήμερα;
Υπότιτλος βιβλίου:Μια νέα εισαγωγή στην συναλλακτική ανάλυση (ΣΑ)
Τίτλος πρωτότυπου:TA Today: A New Introduction to Transactional Analysis
Εκδότης:Ασημάκης Π.
Συντελεστές βιβλίου:Stewart, Ian (Συγγραφέας)
Joines, Vann (Συγγραφέας)
Ρέντα, Ευδοξία (Μεταφραστής)
ISBN:9789607582478
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες