Γνωριμία με τον Λακάν

Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2007
ISBN:
9789604530519
Σελίδες:
245
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γνωριμία με τον Λακάν
Τιμή εκδότη:€20,18
Η τιμή μας: €18,16
στο καλάθι
Γνωριμία με τον Λακάν
Το να γνωρίζει κανείς τον Ζακ Λακάν -την ψυχαναλυτική πρακτική του, την πνευματική φυσιογνωμία του, την επικαιρότητα της Σχολής του- είναι ένα must για τον καλλιεργημένο άνθρωπο της εποχής μας. Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να ανταποκριθεί το παρόν βιβλίο, διεκδικώντας τον ρόλο ενός αντισυμβατικού εγχειριδίου.

Τα κείμενα που προτείνει χαρακτηρίζονται από την έντονη προσωπική εμπλοκή των συγγραφέων τους. Στο πρώτο μέρος καταθέτουν τη μαρτυρία τους πρόσωπα που έκαναν ανάλυση ή εποπτεία με τον Γάλλο ψυχαναλυτή. Στο δεύτερο μέρος αναδεικνύεται ο θεωρητικός του λόγος, με κείμενα που επικεντρώνονται σε σημαντικές, ενίοτε αναπάντεχες, πτυχές της διδασκαλίας του. Το τρίτο μέρος πραγματεύεται την υστεροφημία του, τα ζητήματα που θέτει η συνεχιζόμενη έκδοση του Σεμιναρίου του, καθώς και την επίδραση του στο παγκόσμιο ψυχαναλυτικό γίγνεσθαι.

Στον αντίποδα μιας σχολαστικής, εγκυκλοπαιδικού τύπου, προσέγγισης, ο αναγνώστης καλείται να γνωρίσει τον Λακάν μέσα από τη ματιά και την εμπειρία άλλων ψυχαναλυτών που μαθήτευσαν κοντά του, εμπνεύστηκαν από την παρουσία του και έθεσαν την επιθυμία τους στην υπηρεσία της μετάδοσης της ψυχανάλυσης. Η οποία δεν είναι μαθησιακή δραστηριότητα ακαδημαϊκού τύπου, αλλά συνδέεται άρρηκτα με την υποκειμενική αναστάτωση που επιφέρει η αντίστοιχη θεραπευτική διαδικασία.
Τίτλος βιβλίου:Γνωριμία με τον Λακάν
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Laurent, Eric (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Miller, Jacques - Alain (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
Milner, Jean - Claude (Συγγραφέας)
Etchegoyen, Horacio (Συγγραφέας)
Δυοβουνιώτου, Νινέττα (Μεταφραστής)
Καράλη, Ιουλία (Μεταφραστής)
Σκολίδης, Βλάσης (Επιμελητής)
Σκολίδης, Βλάσης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604530519
Σειρά εκδότη:Ψυχαναλυτικός Λόγος
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες