Διδακτική μεθοδολογία αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά Α΄ και Β΄ τάξεων δημοτικού

Διδάσκοντας μαθηματικά σε όλα τα παιδιά ή πώς θα περάσουμε από την "ομογενοποιημένη, επιλεκτική διδασκαλία" στη "διαφοροποιημένη διδασκαλία"
Εκδότης:
Ατραπός - Περιβολάκι
Έτος:
2006
ISBN:
9789606622908
Σελίδες:
258
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδακτική μεθοδολογία αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά Α΄ και Β΄ τάξεων δημοτικού
Εκτός κυκλοφορίας
Διδακτική μεθοδολογία αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά Α΄ και Β΄ τάξεων δημοτικού
Η σημερινή σχεδόν απόλυτη ένδεια της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας στη μεθόδευση αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς σε πρόχειρες και εκ των ενόντων προσαρμογές ή επιλογές ανάγκης.
Η μελέτη των δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. Το ΝCΤΜ εργάζεται τώρα σε ένα βιβλίο, το οποίο υπόσχεται να κυκλοφορήσει σύντομα (Van de Walle, 2005, σελ. 640). Οι ερευνητές άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους στα μαθηματικά και στις δυσκολίες τους εξαιτίας της ευρείας χρήσης των συμβολικών συστημάτων. Όμως ανάπτυξη τεχνοννωσίας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί και συστηματοποιηθεί.
Το βιβλίο αυτό έρχεται να μεθοδεύσει τη διδακτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης των μαθητών στα μαθηματικά. Φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο διδακτικής μεθοδολογίας παραγωγής και χρήσης διδακτικού υλικού ή μια πηγή αναφορών για τον εκπαιδευτικό και το φοιτητή των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Τίτλος βιβλίου:Διδακτική μεθοδολογία αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά Α΄ και Β΄ τάξεων δημοτικού
Υπότιτλος βιβλίου:Διδάσκοντας μαθηματικά σε όλα τα παιδιά ή πώς θα περάσουμε από την "ομογενοποιημένη, επιλεκτική διδασκαλία" στη "διαφοροποιημένη διδασκαλία"
Εκδότης:Ατραπός - Περιβολάκι
Συντελεστές βιβλίου:Σαλβαράς, Γιάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606622908
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά > Μαθησιακές Δυσκολίες
Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες