Κέντο

Ο πλήρης οδηγός
Εκδότης:
Αλκίμαχον
Έτος:
2007
ISBN:
9789606623387
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κέντο
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
Κέντο
Το Κέντο, ο Δρόμος του Ξίφους, είναι μια από τις παλιότερες πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας και μάλιστα αυτή που σχετίζεται περισσότερο με τους σαμουράι. Απαθανατισμένο στις ταινίες δράσης του Ακίρα Κουροσάουα και στο μπεστ σέλερ Μουσάσι, το Κέντο, αρχικά μια μορφή ξιφασκίας, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πολύ δημοφιλές και άκρως ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο επιδίδονται χιλιάδες άντρες και γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Το "Κέντο: Ο Πλήρης Οδηγός" είναι το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα με μια πρακτική και πραγματικά ολοκληρωμένη προσέγγιση στο αντικείμενο. Στις σελίδες του εξηγούνται με απλή γλώσσα όλα όσα θα θελήσει να μάθει κανείς, είτε είναι αρχάριος (για παράδειγμα, οι βασικές πληροφορίες σχετικά με το πώς επιλέγει κανείς εξοπλισμό, πώς τον φοράει και πώς τον διατηρεί σε καλή κατάσταση), είτε ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις. Ακόμα, περιγράφονται βήμα προς βήμα και εικονογραφούνται όλες οι βασικές τεχνικές και τα κάτα του Κέντο που απαιτούνται προκειμένου να φτάσει κανείς στο επίπεδο της μαύρης ζώνης, ενώ περιλαμβάνεται και ένα παράρτημα με τους κανονισμούς των αγώνων του Κέντο.

Αν στα παραπάνω προστεθούν οι ενότητες σχετικά με την ιστορία και την ανάπτυξη της τέχνης του Κέντο και οι οδηγίες για το πώς μπορεί να διαρθρωθεί μια προπόνηση, είναι εύκολο να δει κανείς ότι το βιβλίο αυτό είναι πράγματι ο πιο πλήρης οδηγός που υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της ιαπωνικής και ένα μοναδικό βοήθημα για όσους μελετούν ή διδάσκουν Κέντο.
Τίτλος βιβλίου:Κέντο
Υπότιτλος βιβλίου:Ο πλήρης οδηγός
Τίτλος πρωτότυπου:Kendo the Definitive Guide
Εκδότης:Αλκίμαχον
Συντελεστές βιβλίου:Ozawa, Hiroshi (Συγγραφέας)
Μηλιαρέσης, Γρηγόρης Α. (Μεταφραστής)
Yamaguchi, Tamiko (Εικονογράφος)
ISBN:9789606623387
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες