Το σπίτι με τις χήρες

Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2006
ISBN:
9789602118184
Σελίδες:
344
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σπίτι με τις χήρες
Τιμή εκδότη:€15,50
Η τιμή μας: €13,95
στο καλάθι
Το σπίτι με τις χήρες
Στο "Σπίτι με τις χήρες" μια παρέα γυναικών, που διανύουν τη μέση ηλικία, εξορκίζει τη φθορά του χρόνου μέσα από την αναζήτηση του έρωτα. Ο έρωτας πανταχού παρών κατακλύζει το βιβλίο, περισσότερο όμως ως επιθυμία ή ως ανάμνηση από το παρελθόν, ενώ στο παρόν προβάλλει κυρίως ως εμμονή γύρω από το σεξ, ως μανιώδης αναζήτηση του αρσενικού.
Το "Σπίτι με τις χήρες" συνιστά, επίσης, έναν ύμνο στη γυναικεία φιλία. Η θεματική του ύλη οργανώνεται με άξονα τη φιλία, το χρονικό τη οποίας παρακολουθούμε από τα πρώτα βήματα ως την ωρίμανση και τις δοκιμασίας που κατά καιρούς υφίσταται. Μια φιλία που δεν παρουσιάζεται με εξιδανικευτικό τρόπο, αλλά αποδεικνύεται δυνατή, στέρεη και αληθινή. Αν κάτι, τέλος, κατεξοχήν χαρακτηρίζει το "Σπίτι με τις χήρες", είναι η ζωντάνια και η αυθεντικότητα των γυναικείων χαρακτήρων, οι οποίοι προβάλλουν σε πρώτο πλάνο χυμώδεις, αντιφατικοί, ακραίοι μερικές φορές, αθυρόστομοι, αυθεντικοί.
Ένα βιβλίο για τις γυναίκες της διπλανής πόρτας, για τα άγχη και τις νευρώσεις, για την καθημερινότητά τους, για την αιώνια αναζήτηση του αρσενικού πάνω απ' όλα, δοσμένο με τρυφερότητα και χιούμορ. Ένα βιβλίο στο οποίο οι πικάντικες νότες εναλλάσσονται με στιγμές γνήσιας συγκίνησης, αφήνοντάς μας μια γλυκόπικρη αίσθηση.
Τίτλος βιβλίου:Το σπίτι με τις χήρες
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Τσαλίδης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Κριτσέλη, Γιώτα (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602118184
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες