Ιστορία της νοσηλευτικής

Από τη φιλάνθρωπη τέχνη στη σύγχρονη επιστήμη
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2006
ISBN:
9789604520190
Σελίδες:
126
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία της νοσηλευτικής
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Ιστορία της νοσηλευτικής
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Μέσα από τις σελίδες του μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της Νοσηλευτικής, τα γεγονότα και τα κοινωνικά ρεύματα που τις προκάλεσαν. Εξελίξεις που συνέβαλαν ώστε ένα έργο φιλανθρωπίας να μετασχηματισθεί σε καθολικά αποδεχτό επάγγελμα-λειτούργημα και, τελικά, σε επιστήμη.
Απευθύνεται όμως, εξ ίσου, στους γιατρούς και τους λοιπούς επαγγελματίες-λειτουργούς υγείας, καθώς δεν μπορεί να νοηθεί καμμία εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας (τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο της θεραπείας) χωρίς τη συμμετοχή νοσηλευτών-νοσηλευτριών. Η γνώση της ιστορίας τον κλάδου συμβάλλει στην αναγνώριση των υπηρεσιών και την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση.
Ενδιαφέρει όμως εξ ίσου και το ευρύ κοινό, που δεν σχετίζεται με τα επαγγέλματα υγείας. Με δεδομένο ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, ας γνωρίσουμε και εκείνους που μας το εξασφαλίζουν: τους υγειονομικούς λειτουργούς.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με επιστημονικό τρόπο και παρέχει πολύτιμες, καλά τεκμηριωμένες πληροφορίες. Η δε παρεμβολή μαρτυριών και συναφών κείμενων, του προσδίδει αφηγηματικό και γλαφυρό ύφος, Ενδιαφέρουσα είναι και η πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της νοσηλευτικής
Υπότιτλος βιβλίου:Από τη φιλάνθρωπη τέχνη στη σύγχρονη επιστήμη
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945- (Συγγραφέας)
ISBN:9789604520190
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες