Εμπόλεμη κατάσταση

Μυστικά και ψέματα της CIA και του Μπους
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604427338
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εμπόλεμη κατάσταση
Εκτός κυκλοφορίας
Εμπόλεμη κατάσταση
Σε μια εποχή που τα ΜΜΕ, το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν σκοτεινά σημεία στην πληροφόρηση μας, είναι συγκλονιστικό το ότι μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ.
Η απίστευτη αφήγηση του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου περιέχει τα πάντα. Δόλιους και ανίκανους πρωταγωνιστές, αναξιόπιστους πράκτορες, κατάχρηση εξουσίας, παραβάσεις νόμων, υποκλοπές, συγκαλύψεις, βασανισμούς, εξοργιστικές επιχειρήσεις. Μια εθνική υπηρεσία πληροφοριών που στήνει ένα τεράστιο δίκτυο εσωτερικών παρακολουθήσεων, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας. Μια κρατική υπηρεσία, τη CΙΑ, που παγιδευμένη ανάμεσα σε διασταυρούμενα πολιτικά πυρά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ένα Υπουργείο Άμυνας που χαράσσει τη δική του πολιτική, ακόμη και ενάντια στις επιθυμίες των ανωτέρων του. Έναν πρόεδρο γύρω από τον οποίο οι υφιστάμενοί του δημιουργούν μια ζώνη άρνησης, που του επιτρέπει να ζει "προστατευμένος" στην άγνοιά του. Τη σκανδαλώδη απόκρυψη του ανύπαρκτου πυρηνικού οπλοστασίου του Ιράκ. Την αμερικανική ανοχή που επέτρεψε οτο κράτος του Αφγανιστάν να εξελιχθεί οτο μεγαλύτερο έμπορο ηρωίνης παγκοσμίως.
Προϊόν συστηματικής και αξιόπιστης έρευνας, το βιβλίο εκθέτει για πρώτη φορά μια σειρά από απίστευτα γεγονότα που φωτίζουν την πραγματική ιστορία της περιόδου διακυβέρνησης Μπους.
Τίτλος βιβλίου:Εμπόλεμη κατάσταση
Υπότιτλος βιβλίου:Μυστικά και ψέματα της CIA και του Μπους
Τίτλος πρωτότυπου:State of War: The Secret History of the CIA and the Bush Administration
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Risen, James (Συγγραφέας)
Αστερίου, Ελένη (Μεταφραστής)
Λυμπεροπούλου, Αλεξάνδρα (Επιμελητής)
ISBN:9789604427338
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες