Ελληνικοί πέτρινοι φάροι

Εκδότης:
Άμμος
Έτος:
2006
ISBN:
9789602022931
Σελίδες:
237
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ελληνικοί πέτρινοι φάροι
Εκτός κυκλοφορίας
Ελληνικοί πέτρινοι φάροι
Πριν δέκα χρόνια η πρώτη έκδοση του βιβλίου "Ελληνικοί πέτρινοι φάροι" αγαπήθηκε τόσο από το κοινό ώστε σύντομα εξαντλήθηκε. Οι λάτρεις των φάρων αποδείχθηκαν πολυπληθείς, αλλά και με ποίκιλες προσεγγίσεις του αντικειμένου και συνέβαλαν στο διάστημα αυτό στη συλλογή πρόσθετου υλικού.
Δέκα χρόνια μετά, με τα πρόσθετα στοιχεία που συλλέχθηκαν από διάσπαρτα αρχεία, ακολουθεί η νέα βελτιωμένη και εμπλουτισμένη έκδοση. Ανάμεσα στ' άλλα προστέθηκαν και δύο νέα κεφάλαια που περιέχουν την εξέλιξη και την ιστορία των φάρων ανά τον κόσμο. Επιπλέον, το σύνολο των επιτηρούμενων φάρων, από τους Οθωνούς του Ιονίου έως το Καστελλόριζο, είναι ταξινομημένο σε σειρά ακτογραμμής (σύμφωνα με τους επίσημους παλαιούς και σύγχρονους φαροδείκτες) και ο καθένας συνοδεύεται από την ιστορία του και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Η νέα έκδοση παραμένει η μοναδική καταγραφή τόσο των ελληνικών πέτρινων επιτηρούμενων φάρων όσο και της ιστορίας και της εξέλιξης του Ελληνικού φαρικού δικτύου. Η εικαστική καταγραφή (με σκίτσα, σχέδια και ακουαρέλες) αποδίδει όλα τα κτίρια φάρων με φαροφύλακες, στην αρχική τους μορφή, πριν από την καταστροφή τους στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την στη συνέχεια εγκατάλειψή τους εξαιτίας της αυτοματοποίησης. Στην έκδοση περιλαμβάνεται και σπάνιο αρχειακό υλικό (σχέδια, φωτογραφίες και έγγραφα) από τη μοναδική συλλογή του συγγραφέα.

Τίτλος βιβλίου:Ελληνικοί πέτρινοι φάροι
Εκδότης:Άμμος
Συντελεστές βιβλίου:Παπαγεωργίου Γήσης (Συγγραφέας)
ISBN:9789602022931
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες