Αρχές και εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης

Εκδότης:
Γκιούρδας Β.
Έτος:
2006
ISBN:
9789603875208
Σελίδες:
688
Χωρίς εικόνα
Εκτός κυκλοφορίας
Αρχές και εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η γνωριμία με τις αρχές και τις εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης. Είναι προφανές, ότι λόγω του μεγάλου εύρους των εφαρμογών της δορυφορικής τηλεπισκόπησης η αναφορά δεν είναι εξαντλητική αλλά στοχευμένη ώστε ο αναγνώστης να διαπιστώσει το δυναμικό της δορυφορικής τηλεπισκόπησης και να ενθαρρυνθεί για την ενδελεχέστερη ενασχόληση του με αυτή.

Για το λόγο αυτό έχουν επιλεγεί βασικές εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης: χερσαίο περιβάλλον (καταγραφή των χρήσεων γης, των ειδών βλάστησης, των τύπων εδαφών και πετρωμάτων), αστικό περιβάλλον, καιρός και κλίμα, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, θαλάσσιο περιβάλλον (παράκτιες ζώνες, νησιωτικές περιοχές, θαλάσσια ρύπανση), φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές (πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές και τεχνολογικά ατυχήματα) και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για την πληρότητα της παρουσίασης των εφαρμογών, γίνεται επίσης σύντομη αναφορά στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών.

Τέλος το βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει στον αναγνώστη τεχνικές για την επεξεργασία των δορυφορικών εικόνων, ουσιαστικά δηλαδή μεθοδολογικές προσεγγίσεις που επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων από τη συνδυαστική αξιοποίηση του πλούτου των διαφόρων φασματικών περιοχών του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος όπως αυτός αποτυπώνεται στις δορυφορικές εικόνες.
Τίτλος βιβλίου:Αρχές και εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης
Εκδότης:Γκιούρδας Β.
Συντελεστές βιβλίου:Καρτάλης, Κώστας (Συγγραφέας)
Φείδας, Χαράλαμπος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603875208
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες