Philippines Rising

Εκδότης:
Αιγόκερως
Έτος:
2009
ISBN:
9789603223818
Σελίδες:
66
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Philippines Rising
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
Philippines Rising
Ανανεωτικός, παλλόμενος, ορμητικός, σκληρός, αληθινός, συχνά βίαιος και ανησυχητικός, ο νέος κινηματογράφος των Φιλιππίνων αναμφίβολα δεν είναι φιλόξενος σε κάθε θεατή. Δεν ενδιαφέρεται να χαϊδέψει τις ευαισθησίες μας, δε διστάζει να αποκαλύψει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συχνά επώδυνο ρεαλισμό την πραγματικότητα μιας χώρας που υποφέρει από μια σειρά κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων και που ακόμη προσπαθεί να προσδιορίσει την αυθυπαρξία και την ταυτότητά της.

Κι όμως ακόμη και κάτω από αυτές τις κάθε άλλο παρά ιδανικές συνθήκες ή ίσως ακριβώς εξαιτίας τους, μια νέα γενιά δημιουργών κατόρθωσε να αρθρώσει μια απόλυτα καινούρια κινηματογραφική γλώσσα που διεκδικεί το δικό της χώρο ακόμη και ανάμεσα στην κυριαρχία του mainstream σινεμά και της αμερικάνικης πολιτιστικής εισβολής, και που ξεκινώντας δειλά, αλλά προχωρώντας πλέον με αλματώδη βήματα κερδίζει την αναγνώριση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό τοπίο.

Μια αναγνώριση για την οποία δικαιωματικά έχουμε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι κι εμείς, εδώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς στηρίξαμε αυτό το νέο κινηματογραφικό ρεύμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το φετινό αφιέρωμα φιλοδοξεί να αποδείξει πως το σινεμά των Φιλιππίνων δεν είναι απλά μια ακόμη περαστική μόδα, αλλά μια κινηματογραφία που βρίσκεται στο κατώφλι μιας αληθινής δημιουργικής έκρηξης. Σκηνοθέτες με αποκρυσταλλωμένο ύφος και καθαρή ματιά πάνω στην τέχνη τους αλλά και τη ζωή, ταινίες με δύναμη και λόγο ύπαρξης, σινεμά που δεν αναλίσκεται σε εσωστρεφείς και αδιέξοδους λαβυρίνθους, αλλά που τολμά να μιλά για όσα το αφορούν, παντρεύοντας το σκληρό ρεαλισμό με έναν αφοπλιστικό λυρισμό της καθημερινότητας. Γεννημένο μέσα από την ψηφιακή επανάσταση που επέτρεψε σε μια νέα γενιά να πάρει στα χέρια της τα δημιουργικά της μέσα, το σινεμά των Φιλιππίνων μοιάζει πλέον να αγγίζει την ωριμότητα, δίχως να χάνει τίποτα από την ορμή ή την αμεσότητα του, κάνοντας τη στιγμή ιδανική για να γνωρίσουμε μέσα από αυτό το αφιέρωμα τη γοητευτική πολυπλοκότητα, τις διαφορετικές εκφάνσεις του και τους σημαντικότερους από τους πολλούς γεμάτους υποσχέσεις δημιουργούς του.

(Δέσποινα Μουζάκη, Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)
Τίτλος βιβλίου:Philippines Rising
Εκδότης:Αιγόκερως
Συντελεστές βιβλίου:Yoo, Un-Seong (Συγγραφέας)
Χαρίτος, Λευτέρης (Συγγραφέας)
Σαββάτης, Νίκος (Συγγραφέας)
Zulueta, Lito B. (Συγγραφέας)
Phathanavirangoon, Raymond (Συγγραφέας)
Tioseco, Alexis A. (Συγγραφέας)
Huber, Christoph (Συγγραφέας)
Lejano, Ed (Συγγραφέας)
Αδαμίδης, Λευτέρης (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Libiran, Jim (Συγγραφέας)
Ρηγοπούλου Ζωή-Μυρτώ (Μεταφραστής)
Ελευθερίου, Μιχάλης (Μεταφραστής)
Αδαμίδης, Λευτέρης (Επιμελητής)
ISBN:9789603223818
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Σημείωση:Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία του ομότιτλου αφιερώματος, που οργανώθηκε από το 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (13-22 Νοεμβρίου 2009) στο πλαίσιο του τμήματος "Ημέρες Ανεξαρτησίας".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες