Μετά ήρθε η μπόρα

Μικρασιατική ιστορία: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2007
ISBN:
9789608229693
Σελίδες:
336
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μετά ήρθε η μπόρα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μετά ήρθε η μπόρα
Συγκλονιστική ιστορία που γέννησε η γη της Ιωνίας στις αρχές του 20ου αιώνα, στους πλούσιους αγρούς της πολυφίλητης Σμύρνης. Κεντρικό πρόσωπο ο νεαρός Μιχάλης, ο οποίος ανδρώνεται δίπλα στο δυναμικό αλλά φιλικό Τούρκο Ταρίμ και τη γλυκιά Μελικέ, η οποία ασπάζεται το χριστιανισμό.
Η περίπτωση του Μιχάλη, ζωγραφίζει την ανθηρή οικονομική και κοινωνική κατάσταση των Ελλήνων και την αγαθή σχέση τους με τους απλούς Τούρκους συμπολίτες τους. Αλλά συγχρόνως και τη σκληρή καθεστωτική πραγματικότητα που επικρατεί σε βάρος του Ελληνισμού, γεγονός που ανατρέπει και το μέλλον του Μιχάλη.
Εικόνες βίας στο στρατό και τις φυλακές διαλύουν εκείνες της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Αποκορύφωμα η ολοκληρωτική καταστροφή του 1922.
Πρωτότυπο μυθιστόρημα - κατάθεση ψυχής, με ολοζώντανους χαραχτήρες, και δράση με ανατροπές, που κρατούν τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα ως το τέλος του βιβλίου.
Η προσφυγιά, ο ξεριζωμός περιγράφεται με σκηνές που φέρνουν δάκρυα στα μάτια, ενώ το φινάλε είναι δοξαστικό των αλύγιστων Ελλήνων, οι οποίοι δημιούργησαν οικογένειες, "ξανάχτισαν" περιουσίες, έγιναν νοικοκυραίοι και στις καινούριες πατρίδες.
Τίτλος βιβλίου:Μετά ήρθε η μπόρα
Υπότιτλος βιβλίου:Μικρασιατική ιστορία: Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Τσαούλης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Πολίτου, Μαρία (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789608229693
Σειρά εκδότη:Μικρά Ασία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες