Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2006
ISBN:
9789601621876
Σελίδες:
398
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης
Τιμή εκδότη:€39,00
Η τιμή μας: €35,10
στο καλάθι
Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης
Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης ψυχολογικής ανάπτυξης μέσα από τη διαδοχή των αλλαγών που συντελούνται ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης βιολογικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων. Για ποιους λόγους η συμπεριφορά μας κατά την ενήλικη ζωή είναι τόσο διαφορετική από την αντίστοιχη της νηπιακής μας ηλικίας; Οι αλλαγές που βιώνουμε επισυμβαίνουν ξαφνικά ή χαρακτηρίζονται από μια ήπια, προβλέψιμη ροή; Ο Neil J. Salkind σχολιάζει τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που αφορούν την ψυχολογική ανάπτυξη για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα εξελικτικά δρώμενα από τη βρεφική ηλικία έως τα ύστερα χρόνια.
Τα κυριότερα βιολογικά, ψυχαναλυτικά, συμπεριφορικά και γνωστικο-εξελικτικά μοντέλα ερμηνείας της ανθρώπινης ανάπτυξης αναλύονται στο βιβλίο αυτό κατά τρόπο περιεκτικό. Πέρα από τη σύντομη αναφορά στο ιστορικό υπόβαθρο κάθε ερμηνείας, η ανάλυση της κάθε θεωρίας περιλαμβάνει και τις δυνατότητες εφαρμογών της σε ποικίλες διαστάσεις της ανάπτυξης, όπως είναι η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, οι ατομικές διαφορές, η εφηβεία και η κοινωνιοβιολογία.
Στα προέχοντα γνωρίσματα του κειμένου συγκαταλέγονται:
- Ένα καταληκτικό, συνεκτικό κεφάλαιο στο οποίο επιχειρείται σύγκριση των ερμηνευτικών μοντέλων, με σημείο αναφοράς τα έξι κατά Sidman κριτήρια αποτίμησης μιας θεωρίας και με απώτερο στόχο να αποκτήσει ο αναγνώστης την ικανότητα αξιολόγησης μιας θεωρίας.
- Η διεισδυτική παρουσίαση των κλασικών προσεγγίσεων κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σε όλο το εύρος της ζωής.
- Οι παιδαγωγικές αναφορές. Ανάμεσά τους, η παράθεση αποφθεγμάτων πριν από κάθε κεφάλαιο, τα επεξηγηματικά πλαίσια για επιμέρους ζητήματα, οι όροι-κλειδιά, το γλωσσάριο και η καταγραφή δικτυακών τόπων για περαιτέρω σχετική ενημέρωση. Οι αναφορές αυτές ενισχύουν την από μέρους του αναγνώστη κατανόηση της ανθρώπινης καθημερινής συμπεριφοράς.
"Η Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης" απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της συμπεριφοράς, και ειδικότερα σε φοιτητές Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης
Τίτλος πρωτότυπου:An Introduction to Theories of Human Development
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Salkind, Neil J. (Συγγραφέας)
Μαρκουλής, Διομήδης (Μεταφραστής)
ISBN:9789601621876
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες: Παιδαγωγικά
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Ψυχολογία > Εξελικτική Ψυχολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες