Τα κορίτσια

Εκδότης:
Ίνδικτος
Έτος:
2006
ISBN:
9789605182731
Σελίδες:
279
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κορίτσια
Τιμή εκδότη:€19,00
Η τιμή μας: €17,10
στο καλάθι
Τα κορίτσια
"Tα κορίτσια" είναι ο πρώτος τόμος της σχετικής τετραλογίας του Mοντερλάν αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Tο έργο παρουσιάζει έναν κοσμικό Παριζιάνο συγγραφέα, τον Kοστάλς, ο οποίος τελικά αποφασίζει να απαντήσει στις φλογερές επιστολές δύο θαυμαστριών του από την επαρχία, ύστερα από πλήθος γραμμάτων τους που έμειναν δίχως απάντηση. Ξεκινά λοιπόν έτσι ένα είδος παιχνιδιού στη διάρκεια του οποίου ο συγγραφέας, που αρχικά δείχνει ν' απαντά θέλοντας να κολακεύσει, θα βρεθεί παγιδευμένος στις επιστολές αυτές που αφήνουν όλο και περισσότερα συναισθήματα να αποκαλυφθούν. Δίνοντας λίγο χρόνο για να απαντήσει στην αλληλογραφία τους και αντιλαμβανόμενος πως του ζητούν πολύ περισσότερα, ο συγγραφέας θα επιχειρήσει να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές θαυμάστριές του, ενίοτε με πολύ χοντροκομμένο τρόπο. Συχνά δείχνει ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στις δύο νεαρές γυναίκες που, έξυπνες αλλά πολύ μοναχικές στην επαρχιακή τους πόλη, προβάλλουν όλο τους το συναίσθημα στον συγγραφέα.
Tο βιβλίο συνδυάζοντας τη μυθιστορηματική γραφή με την επιστολογραφία, εξελίσσεται σε ένα μοναδικό και επιδέξιο ψυχογράφημα της γυναικείας φύσης, δίχως να αφήνει απέξω τις αναφορές και τους υπαινιγμούς πάνω στα ερωτικά ήθη της Γαλλικής κοινωνίας -αστικής και επαρχιακής- στις αρχές του 20ού αιώνα.
O Mοντερλάν, συγγραφέας με αδιάλειπτη ανησυχία για την αισθητική τελειότητα, απηχεί στο έργο του στοιχεία αντιθετικά μεταξύ τους, όπως αυτά της χριστιανικής και της κοσμικής ηθικής ή του ηρωισμού και του ηδονισμού συγχρόνως.
Τίτλος βιβλίου:Τα κορίτσια
Τίτλος πρωτότυπου:Les jeunes filles
Εκδότης:Ίνδικτος
Συντελεστές βιβλίου:Montherlant, Henry de (Συγγραφέας)
Μητσάκου, Λουίζα (Μεταφραστής)
ISBN:9789605182731
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία της Ινδίκτου
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες