Μαγειρική με μανιτάρια

Λιχουδιές του κάμπου και του δάσους
Εκδότης:
Ελευθερουδάκης
Έτος:
2006
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Μαγειρική με μανιτάρια
Εκτός κυκλοφορίας
Μαγειρική με μανιτάρια
"Cibus deorum" - "Έδεσμα των θεών" τα ονόμασε ο αυτοκράτορας Νέρων. Το βέβαιο είναι πως τα μανιτάρια με τον μυστηριώδη τρόπο ζωής τους, τα χρώματα και τον πλούτο της όψης τους, το άρωμα και την απαράμιλλη γεύση τους είχαν καταγοητεύσει τους ανθρώπους ήδη από την αρχαιότητα.
Τα μανιτάρια δεν μπορούν πια να λείπουν από καμιά εκλεπτυσμένη κουζίνα: Είναι μια ιδανική συνοδεία σε πολλά φαγητά από κρέας και ιδιαίτερα από κυνήγι, εξευγενίζουν ζυμαρικά και ριζότο, προσδίδουν άρωμα σας σαλάτες και η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη ακόμη και ως η πιο απλή τηγανιά! Αλλά και σε μικρές δόσεις αναδιπλώνουν το μεγαλείο τους: Morilles a la creme, μαριναρισμένοι πλευρώτοι, vol au vent με μανιτάρια είναι μυθώδη εδέσματα. Σ' αυτήν την πλούσια συλλογή συνταγών σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα και τα πιο ευγευστα άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια, από τους κανθαρίσκους ως στις φθινοπωρινές τρομπέτες και από τους βωλίτες ως στις φολιότες· και φυσικά αφιερώνουμε πολλές σελίδες και στη βασίλισσα των μανιταριών, την τρούφα. Εκτός των άλλων σας παρουσιάζουμε και τυπικά ασιατικά φαγώσιμα μανιτάρια από το "αφτί του Ιούδα" ως τα σιτάκε, που χαίρουν όλο και μεγαλύτερης εκτίμησης και δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν από κανένα βιβλίο μαγειρικής.
Τα μανιτάρια αγαπούν τους καλοφαγάδες και οι καλοφαγάδες τα μανιτάρια. Από σήμερα ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς. Ένα σύμπαν γεμάτο άρωμα και απόλαυση σας περιμένει.
Τίτλος βιβλίου:Μαγειρική με μανιτάρια
Υπότιτλος βιβλίου:Λιχουδιές του κάμπου και του δάσους
Εκδότης:Ελευθερουδάκης
Συντελεστές βιβλίου:Eideneier, Niki (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Φαγητό και Απόλαυση
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006, 1η έκδοση
Σημείωση:Συνέκδοση: NGV (Naumann & Gobel Verlagsgesellschaft) (ISBN: 3-625-00050-4).
Κατηγορίες:Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες