Ο Σαίξπηρ σε καιρό πολέμου

1940 - 1950
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2007
ISBN:
9789602213681
Σελίδες:
221
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Σαίξπηρ σε καιρό πολέμου
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
Ο Σαίξπηρ σε καιρό πολέμου
Το βιβλίο αυτό συζητά ένα παράδειγμα κλασικού θεάτρου στη δεκαετία των πολεμικών και ιδεολογικών συγκρούσεων. Με αναφορές στην υπόλοιπη Ευρώπη, επιχειρεί να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο πόλεμοι, ο Β΄ παγκόσμιος και ο ελληνικός εμφύλιος, επηρέασαν τις παραστάσεις των έργων ενός δραματουργού που προπολεμικά αποτελούσε σύμβολο της ευρωπαϊκής κουλτούρας και ηγούνταν του εθνικού ρεπερτορίου σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Ειδικός στόχος του βιβλίου είναι να προσδιορίσει τη χρήση (οικειοποίηση) του Σαίξπηρ σε καταστάσεις πολέμου ή "έκτακτης ανάγκης" και να φωτίσει τη σχέση του κοινού με το κλασικό ευρωπαϊκό θέατρο μέσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες όπως ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, η Απελευθέρωση, ο Εμφύλιος και η εξορία.
Τοποθετημένη ανάμεσα στην ιστορία και το θέατρο, η μελέτη αυτή φιλοδοξεί αφενός να εισαγάγει νέες παραμέτρους στη θεωρητική συζήτηση για την πρόσληψη κλασικών έργων και αφετέρου να προσφέρει ένα απτό παράδειγμα για το πώς λειτούργησαν οι κοινωνικοί και πνευματικοί θεσμοί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που σημάδεψε τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Ο Σαίξπηρ σε καιρό πολέμου
Υπότιτλος βιβλίου:1940 - 1950
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Κροντήρη, Τίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789602213681
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες