Τα αβγά

Εκδότης:
Le Monde / Les Livres du Tourisme
Έτος:
2007
ISBN:
9789608382091
Σελίδες:
303
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τα αβγά
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα αβγά
Ο Michel Roux είναι ένας από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο. Το εστιατόριο του The Waterside Inn στο Bray αξιολογείται με τρία αστέρια Michelin εδώ και 21 καταπληκτικά χρόνια. Έχει τιμηθεί με αναρίθμητες βραβεύσεις και διακρίσεις, επίτιμος διδάκτορας μαγειρικής τέχνης του Πανεπιστημίου Johnson & Wales των Η.Π.Α. το 2002, ενώ διατελεί σύμβουλος γαστρονομίας για την Celebrity Cruises και την British Airways. Έχει εμφανιστεί σε δύο τηλεοπτικές σειρές της Μεγάλης Βρετανίας και έχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής μεγάλη επιτυχία.
Ο Michel Roux, ένας άνθρωπος με πάθος για τις διαφορετικές κουζίνες, είναι ο ιδανικός συγγραφέας για να δει με μια νέα, φρέσκια ματιά ένα από τα πιο παλιά τρόφιμα, το αβγό. «Σέβομαι και θαυμάζω το αυγό για την εντυπωσιακή του ικανότητα να αποδίδει εξαιρετικά σε όλες τις μορφές μαγειρέματος. Κατά την άποψή μου το αβγό είναι ένα υποτιμημένο τρόφιμο, που συχνά επισκιάζεται από άλλα ακριβότερα συστατικά πολυτελείας. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για μένα να γράψω ένα βιβλίο για αυτό το πιο εύθραυστο και ανυπεράσπιστο τρόφιμο απ' όλα, για να απονείμω στο αβγό την τιμή που του αξίζει». Το αβγό αποτελεί το πιο πλήρες και απλό τρόφιμο, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως σε αρκετές παρασκευές, κυρίως γρήγορων γευμάτων, ενώ αποτελεί έξυπνη λύση για βραδινές συγκεντρώσεις με φαγητό. Είναι επίσης το αγαπημένο συστατικό των ζαχαροπλαστών και των σεφ επιδορπίων.
Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αναπτύσσεται γύρω από μια μέθοδο μαγειρέματος των αβγών, από το βράσιμο, το τηγάνισμα, το ποσάρισμα, τα «ον κοκότ» και τα «σκραμπλ», ως τη δημιουργία της τέλειας ομελέτας, κρέπας, μαρέγκας, κρέμας και σουφλέ. Κλασσικές συνταγές όπως η σάλτσα ολλανδέζ, τα αβγά μπενεντίκτ και το σουφλέ λεμόνι, αποκτούν μια νέα μοντέρνα διάσταση, ενώ παράλληλα οι αυθεντικές συνταγές του Michel προάγουν νέους συνδυασμούς γεύσεων κι ένα ελαφρύτερο, απλούστερο ύφος μαγειρέματος.
Εικονογραφημένο με καταπληκτικές φωτογραφίες και σχεδιασμένο σ' ένα σύγχρονο, σαφές και ευκολοδιάβαστο ύφος, «τα Αβγά» έχουν όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο κλασικό βιβλίο μαγειρικής.
Τίτλος βιβλίου:Τα αβγά
Εκδότης:Le Monde / Les Livres du Tourisme
Συντελεστές βιβλίου:Roux, Michel (Συγγραφέας)
Τραγούτση, Μαρίτα (Μεταφραστής)
Brigdale, Martin (Φωτογράφος)
ISBN:9789608382091
Σειρά εκδότη:Μεγάλοι Chefs του Κόσμου
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2007
Κατηγορίες:Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες