Οικολογικές μονοκατοικίες

25 διεθνή παραδείγματα
Εκδότης:
Κτίριο
Έτος:
2007
ISBN:
9789608842755
Σελίδες:
155
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικολογικές μονοκατοικίες
Τιμή εκδότη:€59,72
Η τιμή μας: €53,75
Οικολογικές μονοκατοικίες
H εικόνα μιας οικολογικής κατοικίας διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή, το κλίμα, τους φυσικούς διαθέσιμους πόρους, τα οικονομικά στοιχεία, την κουλτούρα και τις τοπικές παραδόσεις. Πρωτοπόροι σχεδιαστές βιοκλιματικών κατοικιών, οπαδοί της οικολογικής κατοικίας συνεπαρμένοι από την υψηλή τεχνολογία ή υιοθετώντας μια ορθολογική αρχιτεκτονική, αναζητούν την ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και του μοντερνισμού και βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους.
Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται ένα πανόραμα των σύγχρονων τάσεων με παραδείγματα από όλον τον κόσμο: Αμερική (Βραζιλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες), Ασία (Κίνα, Ινδία), Αυστραλία και Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία).
Κύριες κατοικίες ή εξοχικές, μερικές από αυτές χαρακτηρίζονται οικολογικές λόγω της αρμονικής ενσωμάτωσης τους στον περιβάλλοντα χώρο και της εφαρμογής παθητικών συστημάτων με σκοπό την εκμετάλλευση των ηλιακών κερδών και του φυσικού αερισμού. Άλλες είναι εντελώς αυτόνομες σε νερό και ενέργεια, χάρη στην εγκατάσταση επιτηδευμένων τεχνολογικών συστημάτων. Οι κατοικίες που αναφέρονται στο βιβλίο αυτό, είναι κατασκευασμένες από συμπυκνωμένο εδαφικό υλικό, ξύλο, γυαλί, μέταλλο, πέτρα, τούβλα, δεμάτια από άχυρα και σάκους με άμμο, ενώ συχνά η κατασκευή τους πραγματοποιείται με συνδυασμό περισσότερων εκ των προαναφερόμενων υλικών. Οι κατοικίες βρίσκονται στο φυσικό ή αστικό περιβάλλον, πολλές από αυτές συνδυάζουν το χώρο κατοικίας με το χώρο εργασίας, περιορίζοντας έτσι τις μετακινήσεις και τη συνεπαγόμενη μόλυνση. Η μεγιστοποίηση της πυκνότητας κατοίκησης, θεμελιώδες ζήτημα για το μέλλον, επίσης προσεγγίζεται σε πλήθος παραδειγμάτων: κατοικίες με μεσοτοιχία και ανακατασκευή υπαρχουσών κατοικιών που ανήκουν στο αστικό περιβάλλον.
Τίτλος βιβλίου:Οικολογικές μονοκατοικίες
Υπότιτλος βιβλίου:25 διεθνή παραδείγματα
Τίτλος πρωτότυπου:25 maisons écologiques
Εκδότης:Κτίριο
Συντελεστές βιβλίου:Gauzin - Müller, Dominique (Συγγραφέας)
Πρεφτίτση, Φωτεινή (Μεταφραστής)
ISBN:9789608842755
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Αρχιτεκτονική
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες