ΣΔΙΤ: Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Το συμβατικό πλαίσιο
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2006
ISBN:
9789602724101
Σελίδες:
648
Εξώφυλλο:
Μαλακό
ΣΔΙΤ: Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Τιμή εκδότη:€74,00
Η τιμή μας: €66,60
ΣΔΙΤ: Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα εμφανίζονται στην Ελλάδα ως ένας νέος τρόπος κάλυψης των δημοσίων απαιτήσεων για δημόσια έργα και για παροχή δημοσίων υπηρεσιών.

Η θεσμοθετημένη εισαγωγή αυτού του τρόπου ικανοποίησης των δημοσίων αναγκών έγινε μέσω του Ν 3389/2005.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί προσπάθεια μίας πρώτης προσέγγισης των ΣΔΙΤ ως μέσου συνεργασίας του δημοσίου και των ιδιωτών σε τομείς δημόσιου συμφέροντος, αλλά και ιδιωτικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Προσεγγίζονται αναλυτικά τα ζητήματα που άπτονται των συμβάσεων και των συμφωνιών που καταρτίζονται στα πλαίσια μιας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ζητήματα που αφορούν περισσότερο στο συμβατικό περιεχόμενο των ΣΔΙΤ και στην εκτέλεση των συμφωνηθέντων.

Συγκεκριμένα, το έργο επιμερίζεται στις εξής θεματικές ενότητες: Ιδιωτικοποίηση, σύμβαση παραχώρησης και ΣΔΙΤ, Διαδικασία σύμπραξης, Σύμβαση σύμπραξης, Μορφές σύμπραξης και αντίστοιχη συμβατική πρόβλεψη, Συμβατικές ρυθμίσεις στη σύμβαση σύμπραξης και Συμβατικές ρυθμίσεις στις παρεπόμενες συμβάσεις μεταξύ εταιρίας ειδικού σκοπού και ιδιωτικών φορέων.

Το έργο συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία (ελληνική και ξένη), το Ν 3389/2005 μαζί με την Εισηγητική του Έκθεση, την Απόφαση της 1ης Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ της 25.1.2006, καθώς και αλφαβητικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:ΣΔΙΤ: Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Υπότιτλος βιβλίου:Το συμβατικό πλαίσιο
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Βενιέρης, Ιάκωβος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602724101
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες