Παθολογία (τ.2)

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Έτος:
2007
ISBN:
9789603720917
Σελίδες:
698
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παθολογία
Τιμή εκδότη:€110,00
Η τιμή μας: €110,00
στο καλάθι
Παθολογία (τ.2)
Είναι χαρά να προλογίζω την ελληνική έκδοση αυτού του βιβλίου, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες.
Θεωρώ ότι ο φοιτητής της Ιατρικής θα πρέπει να βρίσκει λύσεις στον προβληματισμό που δημιουργεί η μελέτη της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης, λύσεις που, ειδικά σε θέματα Παθολογίας, πρέπει να παρέχονται με σαφή και εύληπτο τρόπο.
Το τελευταίο αυτό είναι στους στόχους του ανά χείρας συγγράμματος και πιστεύω ότι εκπληρώνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα, κυκλοφορούν και άλλα συγγράμματα Εσωτερικής Παθολογίας, τα οποία παρέχουν σωστή και έγκυρη πληροφόρηση στους αναγνώστες, αλλά αποτελούν βιβλία/πηγές αναφοράς. Αντίθετα, το ανά χείρας βιβλίο "διαβάζεται", είναι εύκολο στη χρήση και σε σχετικό μικρό όγκο σελίδων, με πολλούς πίνακες, φωτογραφίες και διαγράμματα, παρέχονται όλα εκείνα τα οποία θα αναζητήσει ο τελειόφοιτος φοιτητής της Ιατρικής, ο ειδικευόμενος στην Παθολογία, αλλά και ο γενικός γιατρός.
Είναι παραδεκτό ότι ένα επιστημονικό βιβλίο είναι καλύτερα να διαβάζεται από το πρωτότυπο κείμενο, στη γλώσσα που έχει γραφτεί. Τούτο, όμως, υπό τις προϋποθέσεις ότι ο αναγνώστης κατέχει άριστα τη γλώσσα του κειμένου -εν προκειμένω την αγγλική- και την ιατρική ορολογία. Στην πράξη, όμως, είναι επίσης παραδεκτό, ότι οι προϋποθέσεις αυτές δεν ισχύουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών. Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα προτιμούσαν να διαβάσουν ένα επιτυχημένο ξενόγλωσσο βιβλίο μεταφρασμένο, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στη μητρική τους γλώσσα.
Πιστεύω ότι η έκδοση αυτή -ελληνική μετάφραση του συγγράμματος των Kumar και Clark- εκπληρώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τους παραπάνω στόχους και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα για τη μελέτη της Εσωτερικής Παθολογίας όχι μόνο από τους φοιτητές και τους ειδικευόμενους, αλλά και από το σύνολο των γιατρών.

Αθανάσιος Ι. Αρχιμανδρίτης
Καθηγητής Παθολογίας
Τίτλος βιβλίου:Παθολογία
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Συντελεστές βιβλίου:Clark, Michael L. (Συγγραφέας)
Kumar, Parveen (Συγγραφέας)
Τσιατούρα, Αμ. (Μεταφραστής)
Κρητικός, Κ., μεταφραστής (Μεταφραστής)
Κεραμιδά, Καλλιόπη (Μεταφραστής)
Μακρόπουλος, Βασίλειος (Επιμελητής)
Μελέτης, Γιάννης Χ. (Επιμελητής)
Βαϊόπουλος, Γεώργιος (Επιμελητής)
Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Ι. (Επιμελητής)
ISBN:9789603720917
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες