Άδηλοι πόροι και οικονομική ανάπτυξη

Η περίπτωση της Ελλάδας στη μεταπολεμική περίοδο
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2006
ISBN:
9789604580347
Σελίδες:
318
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άδηλοι πόροι και οικονομική ανάπτυξη
Τιμή εκδότη:€18,25
Η τιμή μας: €16,43
στο καλάθι
Άδηλοι πόροι και οικονομική ανάπτυξη
... υπήρξαν σίγουρα χώρες, στις οποίες εισέρευσαν αναλογικά περισσότερα μεταναστευτικά εμβάσματα, χώρες πιο τουριστικές αλλά και χώρες που δέχθηκαν μεγαλύτερης κλίμακας αναπτυξιακή βοήθεια σε σύγκριση με την Ελλάδα. Αυτό που δεν έχει, ιστορικό προηγούμενο, είναι η ταυτόχρονη σχεδόν εισροή άδηλων πόρων από τρεις διαφορετικές πηγές, για τόσο μεγάλο διάστημα και σε μεγέθη τέτοιας τάξης.

... παρά τις ενδείξεις για το ότι στη μεταπολεμική περίοδο η Ελλάδα ακολούθησε τις εξελίξεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα στη Δ. Ευρώπη με μια μικρή χρονική υστέρηση, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Κάτω από την επιφάνεια των όσων μεταβολών συντελέστηκαν, οι παραδοσιακές και ξεπερασμένες δομές της εξακολούθησαν να κυριαρχούν, εμποδίζοντας και υπονομεύοντας ακόμα και τη δημιουργία των βάσεων της μελλοντικής ανάπτυξης.

... Μέσα σε λιγότερο από πενήντα χρόνια η Ελλάδα πέτυχε δυο οικονομικά θαύματα, με την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την (ονομαστική έστω) σύγκλιση της προς τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης.

... Την επομένη, της επίτευξης των κριτηρίων του Μάαστριχτ και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ένταξη στη ζώνη του ευρώ, η κοινή γνώμη άρχισε να διαπιστώνει ότι η υστέρηση της Ελλάδας έναντι των αναπτυγμένων χωρών-μελών της Ε.Ε. όχι απλώς δεν είχε μειωθεί, αλλά με τη χρήση του κοινού νομίσματος και την αύξηση των τιμών που προκλήθηκε, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές της διαστάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Άδηλοι πόροι και οικονομική ανάπτυξη
Υπότιτλος βιβλίου:Η περίπτωση της Ελλάδας στη μεταπολεμική περίοδο
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Νίκας, Χρήστος (Συγγραφέας)
Ασημακοπούλου, Δήμητρα (Επιμελητής)
ISBN:9789604580347
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες